Lady Diana nyomában Európában 2.

Családi otthon, Róma és Dodi.

Fotó: Wikipedia

Idén augusztus végén lesz 25 éve, hogy tragikus hirtelenséggel itt hagyta a világot és kamasz fiait a sokak szívébe beférkőző Diana Spencer. Most annak járunk utána, mik voltak életének legfontosabb európai helyszínei, és ezek milyen nyomot hagytak Diana örökségén.

Kensington-palota, az otthon

Fotó: Chris Jenner / Shutterstock

Nászútjuk után Károly és Diana a londoni Kensington-palotába költözött. Az épület egy része múzeumként működik, másik része pedig ma is a királyi család rezidenciája, itt él többek között Vilmos herceg a családjával. Vilmos és öccse, Harry Diana emlékére alakíttatta ki a Fehér kertet, benne anyjuk kedvenc virágaival: tulipánokkal és jácintokkal.

Római találkozás

www.youtube.com

PRINCESS DIANA IN ROME ITALY APRIL 1985

Diana és Kalkuttai Teréz anya életmódját tekintve két pólust képviselt, azonban a szegények és a betegek szolgálatát mindketten küldetésüknek tekintették. Első alkalommal 1992-ben találkoztak a római Via Casilinán található kolostorban. Tömegek követték figyelemmel, ahogy a két ikonikus nő betért imádkozni a zárdába. Dianát a Teréz anyától kapott rózsafüzér kísérte el utolsó útjára.

Saint-tropez-i nyaralás

Diana 1997 nyarát a francia Riviérán töltötte párjával, Dodi Fajeddel az egyiptomi vállalkozó saint-tropez-i villájában. Hiába vált el Károlytól, és jelentette be, hogy visszavonul a nyilvánosságtól, ide is követték a paparazzók, többek között megörökítve az utolsó vakációját gyermekeivel. Néhány héttel később, a lesifotósok elől menekülve érte halálos közúti baleset Párizsban.

www.youtube.com

Diana: The Night She Died (Conspiracy Documentary) | Real Stories
AMI MÉG ÉRDEKELHET