Diana síelni és főzni tanult az iskolában

A lázadó hercegné eszmei vagy lelki öröksége nem akar elévülni.

Fotó: Wikipedia

Cikkünk előző részében három olyan európai helyszínre kalauzoltuk el az olvasót, amik Diana életének fordulópontjait jelentették. Most pedig 5 fun factet osztunk meg, amikből jobban megismerhetjük az Angol Rózsát.

www.instagram.com

Login • Instagram

Sandringham birtok

A Spencer család egyike a legjelentősebb nemesi családoknak, generációk óta szoros kapcsolatban állt a királyi családdal. Diana 1961-ben a Sandringham birtokon található Park House-ban született, amelyet családja II. Erzsébettől bérelt.

Fotó: Unsplash

Svájc

Diana sosem volt jó tanuló, otthagyta a középiskolát, és az utolsó két évben a svájci Alpin Videmanette leányintézet tanulójaként tanult síelni, főzni, varrni és franciául beszélni a rougemonti leányiskolában. A későbbiekben is rendszeresen visszajárt a hegyekbe síelni.

www.youtube.com

Charles & Diana Wedding in 4K | Part 3 | after the ceremony | 1981

Szent Pál-székesegyház

1501 óta a trónörökös Károly herceg házasságkötése volt az első a londoni Szent Pál-székesegyházban. Az élőben közvetített esküvő emlékezetes momentumai közé tartozott a menyasszony hét és fél méteres uszálya és az elmaradt csók.

www.instagram.com

Login • Instagram

Catherine Walker & Co

Diana ikonikus ruhakölteményeiről mind a mai napig készülnek összeállítások a divatmagazinok oldalain. A walesi hercegné legkedvesebb tervezője Catherine Walker volt, akinek Chelsea-ben működő üzletét ma már a férje viszi tovább.

www.youtube.com

Goodbye England's Rose (Candle in the Wind)

Angol rózsa

Nincs angol kert rózsabokrok nélkül! Elton John 1997-ben a Goodbye England’s Rose kezdetű dalával búcsúztatta Lady Dit a Westminster-apátságban. Az esemény minden idők legnézettebb televíziós eseménye lett, kétmilliárd nézővel a képernyők mögött.

www.youtube.com

(SD) Diana Revealed: The Princess No One Knew (Interview with Peter Settelen in her own words)
AMI MÉG ÉRDEKELHET