Lanové parky na Slovensku

Máte radi vy alebo vaše deti dobrodružstvo? Lákajú vás nové veci a občas vyhľadávate adrenalín? Závideli ste niekedy Tarzanovi, ako si slobodne skáče zo stromu na strom? Ak ste odpovedali áno, vydajte sa za nevšedným dobrodružstvom do korún stromov.

Foto: Shutterstock

Do konca prázdnin ostáva už len pár dní a ak vaše ratolesti majú stále energie na rozdávanie a k tomu kopec odvahy, vyskúšajte niektorý z našich tipov. Výhodou je, že parky sa nachádzajú v lesoch, a tak sa nadýchajú čerstvého vzduchu, nebude im ani horúco a večer dobre zaspia.

Lanový park Tarzania - Skalica

Foto: tarzania.sk

Lanový park, ktorý sa rozprestiera v korunách stromov okolo celého zariadenia Amor v Zlatníckej doline, 6 kilometrov od mesta Skalica, ponúka 250 m prekážok rozdelených do dvoch samostatných trás. Aby ste si ho mohli vyskúšať, musíte mať výšku od 150 cm. Otvorený je pre jednotlivcov aj skupiny. Nájdete tu tri trasy pre dospelých a jednu ľahšiu, detskú trasu, kde nie je potrebná veľká dávka fyzickej námahy. Prostredie rekreačného strediska je ideálne aj na školské výlety či firemné akcie.

Trnavský lanáč – Trnava

Foto: Trnavský lanáč

Šplhnite si u rodiny. To je motto trnavského lanového parku. Pod šírym nebom ponúka prekážky vo výške 8 až 13 metrov nad zemou. Lanové centrum je prvým na území Slovenska i Česka, ktoré ponúka aj adrenalínovú atrakciu Powerfan – simuláciu voľného pádu z výšky 13 metrov. V areáli môžete dať deti do tábora, s kolegami usporiadať teambuildingovú akciu alebo piknik. Okrem toho sa deti vyskáču na trampolínach a niečo si tu aj ugrilujete.

Lanový Park Tarzania - Alpinka

Foto: Tarzania.sk

Lanový park sa nachádza v Čermelskom údolí, len pár kilometrov od Košíc smerom na Jahodnú alebo na Spišskú Novú Ves. Vašu odvahu preverí vo výške 4 až 10 m nad zemou, na 32 prekážkach a 180 m lanoviek. Pre najmenších Tarzanov je k dispozícii detská Tarzania, ktorá pozostáva z rovnakých prekážok ako hlavná trasa, ale v nižšej výške nad zemou. Perfektná príležitosť na školské výlety, firemné akcie či rodiny s deťmi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET