Négy óra alatt Amerikába? Jön a szuperszonikus repülő.

Majdnem megfelezik a repüléssel töltött időt a várhatóan 2029-ben forgalomba álló újgenerációs repülők. Végre közelebb jön Amerika és Ázsia!


Foto: littleisland.org

Az angol légitársaság 15 Overture típusú repülőgép vásárlását vállalta a Boom Supersonic amerikai gyártótól, amelyek kétszer sebesebben repülnek a jelenlegi leggyorsabb gépeknél is. Az egyezség részeként a United Airlinesnak 35 további repülőgép megvásárlására van lehetősége. A United szerint a futurisztikus és szupergyors gépek képesek 4 óra alatt Newarkból Frankfurtba repülni (jelenleg egy ilyen utazás ideje meghaladja a 7 órát) vagy San Franciscóból Tokióba csupán 6 óra alatt jutnak el (ez jelenleg több mint 10 órás út).

Fotó: boomsupersonic.com

Ezek a repülőgépek nem csupán gyorsak, hanem hatékonyak is. A tervek szerint, a szuperszonikus repülőgép 100 százalékban fenntartható forrásból származó üzemanyaggal repül majd. A kényelemről sem feledkeznek meg, a repülőket minden ülésbe beépített infotainment képernyőkkel és érintésmentes technológiával szerelik fel. A tervek szerint az első szuperszonikus gép 2026-ban emelkedik először a levegőbe és 2029-től szállít majd utasokat. „A kétszer nagyobb sebességgel a United utasai megtapasztalják a modern élet minden előnyét, a produktívabb üzleti kapcsolatoktól egészen a hosszabb és pihentetőbb nyaralásokig, valamint a távolabbi úticélokhoz való könnyebb hozzáférésig" – jelentette ki Blake Scholl, a Boom Supersonic alapítója és vezérigazgatója.

Videón a Boom Supersonic Overture

www.youtube.com

Overture | The world's fastest airliner
AMI MÉG ÉRDEKELHET