LUXUSNÁ CESTA ORIENT EXPRESSOM

Cestovanie vlakom ako výnimočné dobrodružstvo? Ak si zakúpite lístok na legendami ovenčený Orient Express, môžete sa tešiť na oveľa viac. Venice Simplon-Orient-Express síce premáva už dnes, no v nasledujúcich rokoch vypravia naprieč starým kontinentom ďalšie prepychové linky.

Foto: Belmond

História Orient Expressu je minimálne taká pestrá, ako je zloženie fanúšikov tejto legendy. Pôvodnú súpravu postavila a prevádzkovala v 19. storočí spoločnosť Compagnie Internationale des Wagons-Lits, ktorú založil belgický obchodník Georges Nagelmackers. Vlak, spájajúci rad európskych hlavných miest, bol na začiatku svojej takmer storočnej existencie, symbolom pohodlného a bezpečného cestovania vo vtedajších drsných časoch. Pravidelnú linku prevádzkovali belgické a francúzske železničné spoločnosti, poslednú cestu absolvovala v roku 2009. Jej osud spečatili lacné letenky

NA VÝLETE

Foto: Belmond

Cestovanie vlakom ako výnimočné dobrodružstvo? Ak si zakúpite lístok na legendami ovenčený Orient Express, môžete sa tešiť na oveľa viac. Venice Simplon-Orient-Express síce premáva už dnes, no v nasledujúcich rokoch vypravia naprieč starým kontinentom ďalšie prepychové linky. a superexpresy, premávajúce sčasti na trase Orient Expressu.

Medzičasom sa dvaja iní prepravcovia rozhodli posunúť upadajúcu značku, známu z románu Vražda v Orient Expresse od kráľovnej detektívok Agathy Christie, na vyššiu úroveň. Venice Simplon-Orient-Express, prevádzkovaný spoločnosťou Belmond, dokonale zapadol do rodiny iných európskych luxusných vlakov. Cestovateľ, ochotný obetovať nemalé peniaze, si užije kráľovské pohodlie vo vynovených vozňoch pôvodného Orient Expressu. Čakajú ho elegantné apartmány, prvotriedna obsluha a špičková gastronómia.

LÍSTOK NA VLAK SNOV

Foto: Belmond

Ak sa chcete previezť najslávnejším vlakom sveta, buďte v strehu, keďže o lístky je obrovský záujem. Napriek tomu, že základná cena sa začína na hranici približne 3400 eur. Podrobné informácie o apartmánoch či cestovnom poriadku s možnosťou rezervácie nájdete na webe luxurytraintickets.com. Ceny najdrahších balíkov vám pošlú až po registrácii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET