A világ egyik legjobb állatparkja a legfurcsább hotel

Álmodj... vagyis aludj farkassal!

Ez a hatalmas belga park szinte maga az édenkert, amit lehetetlen egy nap alatt megnézni. És ha már úgyis maradnánk, miért is ne aludnánk farkasokkal vagy tigrissel, nem igaz?

Ha szoktál a vadonban kempingezni, akkor talán nem lenne annyira idegen a dolog, de akik eddig sosem aludtak vadállatok közelében, azoknak nem biztos, hogy nyugodj éjszakájuk lenne egy állatkerti szálláson. A belgiumi Brugelette-ben található Pairi Daiza állatkert saját szállodával rendelkezik, amelyben éjszakára kedvenc lényeink „mellé" bújhatunk.

Kiskertből édenkert

Fotó: Pairi Daiza

A Pairi Dazia állatkert egykor csak egy kicsi madárrezervátum volt, manapság azonban 7000 állatnak ad otthont. Mivel az állatpark így kinőtte magát, elkezdték fejleszteni körülötte az infrastruktúrát is, hiszen sok látogatójuk több napig is marad, hogy mindent megnézzen a parkban. Így épült meg az állatkert saját szállodája, ahol ilyen nem mindennapi szolgáltatást is nyújtanak.

A szálloda 100 szobája lehetővé teszi, hogy farkasok, rozmárok, oroszlánfókák, tigrisek, pingvinek, szarvasok vagy medvék mellett maradjunk akár egy éjszakára is, hogy morgások, brummogások vagy üvöltések, azaz a természet hangjai között hajtsuk álomra a fejünket.

www.youtube.com

Pairi Daiza - Un Paradis sur Terre

Ha Pairi Dazia hotelben szállunk meg, azzal természetvédelmi programokat vagy alapítványokat is támogatunk, hiszen az állatkert a bevételének egy részét veszélyeztetett állatok megmentésére fordítja – jelenleg a Borneo Orangutan Survival Foundationnel (azaz Borneói Orángutánmentő Alapítvány) dolgoznak együtt megmentett orángutánok vadonba való visszaszoktatásán, valamint támogatnak egy vakcinagyártó céget, amely elefántherpesz (a herpeszvírus sokszor halálos az elefántoknál) elleni oltóanyagot fejleszt.

Mindemellett az állatkert környezetbarát is, hiszen összesen 60 000 napkollektorral termelik ki a park energiaellátását, valamint a pingvinház hűtéséből felszabaduló hőből a kávézó energiaellátását biztosítják.

Az állatkerti szálláson a szobák ára 128 euró/főtől kezdődik, és ez magában foglalja a kétnapos parkbelépőt, valamint vacsorát és reggelit.

További infók a szállásról itt találhatóak.

AMI MÉG ÉRDEKELHET