Olcsón úsznád meg idén Spanyolországot? Akkor ezt a tengerpartot válaszd!

Innen akár Barcelonába is átugorhatunk pár óra alatt.

Costa Brava

Egy friss felmérés szerint Spanyolországban a Costa Brava partján találjuk a legkedvezőbb árakat 2024-ben. Európában is csupán három görög üdülőparadicsom olcsóbb ennél a gyönyörű partszakasznál.

A Which? brit weboldal összehasonlított – utazási irodák kínálatai alapján – a különböző közkedvelt tengerpartokat Európa-szerte. Ebből kiderült, hogy ha Spanyolországot céloznánk meg, de egyúttal a lehető legköltséghatékonyabb nyaralást szeretnénk, a Costa Brava partszakasza lesz számunkra a tökéletes helyszín.

www.instagram.com

A „vad partot” Északkelet-Spanyolországban, a katalán régióban találjuk. A közel 200 kilométer hosszú partszakaszon mindenki rálelhet a saját kedvenc helyére: amellett hogy számos kavicsos és homokos strand közül választhatunk, csodálatos tengerparti üdülővárosok között is bolyonghatunk.

Kihagyhatatlan például Tossa de Mar, Begur vagy Calella de Parafrugell, de Gironát is érdemes bejárnunk.

Ezt is nézd meg! Szereted, ha nyaralás alatt jó idő van? Ez a 10 város nem fog cserben hagyni.

www.instagram.com

Costa Bravát gyakran hívják Costa Barcelonának, mivel a 1,5 milliós katalán nagyváros közelében fekszik a régió. A part turistaparadicsommá válása az 1950-es évektől kezdődött, amikor is a spanyol kormány tudatosan húzott fel rengeteg szállodát a part mentén, olvasható az Express cikkében.

www.instagram.com

A kutatás szerint idén körülbelül 1100 euróból utazhatunk el egy hétre ebbe a csodálatos spanyol környezetbe.

Ez is érdekelhet: Spanyolországba kell utazni, ha Európa legzöldebb környezetében pihennénk

Európa legolcsóbb és legdrágább tengerparti szakaszai

A Costa Brava mellett azonban három görögországi desztináció is kedvezőbb árú üdülést kínál: Kálimnosz (990 euró), Thászosz (990 euró) és Lefkáda (1080 euró). Ami pedig a mérleg másik nyelvét illeti: ha a Francia Riviéra valamelyik strandjára vágynánk, az odaszóló utazási csomagok átlagára 1900 euró körül mozog.

Persze az is igaz, hogy ezek a fenti árak egy utazási iroda által megszervezett utat takarnak. Ha saját magunk szervezzük meg pihenésünk minden egyes részletét, jóval olcsóbban ki lehet hozni akár egy Costa Bravás nyaralást is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET