Íme Spanyolország legcsodásabb rejtett gyöngyszeme

Jegyezzük meg ezt a nevet: Pasito Bea.

Pasito Bea, Gran Canaria

Ha szeretnél elmenekülni a nyüzsgés és a szürke hétköznapok elől, van egy fantasztikus tippünk, merre indulj elsőként útnak. Alábbi cikkünkben bemutatjuk Spanyolország legszebb strandját, azt a titokzatos partszakaszt Gran Canarián, ahová minél hamarabb el kell jutnod.

Lenyűgöző tengerpartjával, pezsgő kultúrájával és egész évben meleg időjárásával nem csoda, hogy a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria az egyik legnépszerűbb mediterrán desztináció a tapasztalt utazók körében.

A nagyjából 1600 négyzetkilométeres sziget tele van szebbnél szebb természeti csodákkal és látnivalókkal, ahová az év minden időszakában sokan látogatnak el. Van azonban pár olyan eldugott hely, amelyek már kevésbé ismertek a turisták körében.

Ezt is nézd meg! 4 észak-európai strand, ahol kánikula nélkül élvezhetjük a nyarat

www.youtube.com

Nude Beach Review at Playa de las Mujeres, Gran Canaria, Canary Islands, Spain

Ilyen például – a Playa de las Mujeres, más néven – a Pasito Bea is, amely egy gyönyörű partszakasz a tömött strandok, Maspalomas és Arguineguin között.

A türkizkék víz és a finom homok ellenére ez az egyik legcsendesebb strand Gran Canaria déli részén. A hétköznapok során legtöbbször üres, így nem kell félnünk attól sem, hogy a tömegek látványa elveszi majd a hely gyönyörét.

Ezt sem árt tudni: Közel 50 spanyol tengerpartot nem ajánlott idén meglátogatni

A Maspalomastól mindössze pár perc autóútra fekvő hely dombok mögé bújik el, ahova kizárólag gyalogosan –a járművünkből kiszállva nagyjából 10 perc alatt – juthatunk el. Ez az elszeparáltság lehet az oka annak, hogy csak nagyon kevesen találnak rá erre a földi paradicsomra.

A strand 100 méter hosszan terül el. A partszakasz finom homokja az árapály és a fényviszonyok függvényében változik az arany és a vulkanikus színárnyalatok között.

Forrás: Express

AMI MÉG ÉRDEKELHET