Ha nem éred be akármilyen tengerparttal: ezek a világ legjobb strandjai!

Milliókat kérdeztek meg, az ő véleményük alapján állt össze a lista

Praia da Falésia, Portugália

Fehér homokos, meredek sziklás, esetleg kristálytiszta víz? Bár mindenkinek más preferenciái vannak a tengerpartokat illetően, vannak olyan strandok is a világon, amiknek szinte senki nem tud ellenállni. Mutatjuk, hol találhatók, ha esetleg te sem érnéd be akármivel.


A TripAdvisor portálon a turisták a strandokról is meg szokták osztani véleményüket, az értékeléseknek köszönhetően pedig arra is fény derült, mely tengerpartok varázsolták el a leginkább őket.

A TripAdvisor szokásához hűen most is összegyűjtötte a felhasználói által írt véleményeket, kritikákat, ennek eredményét pedig a Travellers’ Choice Awards díjban láthatjuk viszont. A díjat több kategóriában is ki szokták osztani, így volt ez a strandok esetében is.

Vannak strandok, amiket nem feltétlenül a fürdőzésért látogatnak meg: 5 látványos tengerpart a Földön, ahol nem a megszokott fehér homok vár

Úgy tűnik, hogy a legtöbb pozitív értékelést a portugál Algarve régiójában található Praia da Falésia vörös sziklákkal határolt homokos partja gyűjtötte be. Az idilli strandon minden megtalálható, ami egy tökéletes nyaraláshoz szükséges:

hosszú partszakasz a napozáshoz, magas sziklák a pazar kilátásért és fodros hullámok az úszni vagy szörfözni vágyó látogatók számára.

Ráadásul a tengerpart tisztaságára is nagyon figyelnek, amiért a TripAdvisor egy kékzászlós-kitüntetéssel díjazta a portugál gyöngyszemet.

A közelben található egyébként A világ egyik leggyönyörűbb barlangja, ahová csak hajóval lehet bejutni

Az ezüst- és a bronzérmet is egy-egy európai strand kaparintotta meg magának: második helyen a tengeri teknősök által is szívesen látogatott szicíliai Spiaggia dei Conigli végzett, a harmadik helyezést pedig az észak-spanyol San Sebastián városának La Concha nevű strandja tudhatja magáénak.

Szicíliában egy rózsaszín homokos strandot is meglátogathatunk: Rózsaszín álom: 4 meseszép pink tengerpart, ahol egy filmben érezhetjük magunkat

A top10-es lista így néz ki:

  1. Praia da Falésia – Algarve, Portugália
  2. Spiaggia dei Conigli – Szicília, Olaszország
  3. La Concha strand – Baszkföld, Spanyolország
  4. Ka'anapali Beach – Maui, Hawaii
  5. Grace Bay Beach – Turks- és Caicos-szigetek, Karib-térség
  6. Anse Lazio – Seychelle-szigetek
  7. Manly Beach – Új-Dél-Wales, Ausztrália
  8. Eagle Beach – Aruba, Karib-térség
  9. Siesta Beach – Florida, Egyesült Államok
  10. Varadero Beach – Kuba, Karib-térség

(Forrás: Time Out)

AMI MÉG ÉRDEKELHET