33 destinácií, kam toto leto odletíte priamo z Bratislavy

S blížiacim sa letom tu je aj plánovanie letných dovoleniek a cestovania. Nie je nič komfortnejšie, ako odletieť priamo z nášho hlavného mesta. A toto sú destinácie, kam toto leto z Bratislavy môžete letieť priamym spojením.

Foto: Bratislava Airport

Nasadnúť do lietadla v Bratislave je najkomfortnejšie pre väčšinu ľudí zo Slovenska. Dobré vlakové spojenie do hlavného mesta a priama linka 61 z hlavnej stanice a 96 z Petržalky až na letisko odbúrajú starosti o parkovanie auta. Prípadne si auto zaparkujete na letisku, či nájdete niekoho, kto vás na letisko zavezie. Už dávno neplatí, že „z Bratislavy nič nelieta“. Nízkonákladové spoločnosti a charterové lety vám toto leto dávajú široké možnosti cestovania. Kam sa toto leto bude lietať z Bratislavy?

Nové letecké spojenia z Bratislavy v lete 2023

Do osemnástky krajín, kam počas tohto leta odletíte priamym spojením z Bratislavy, pripojil toto leto Ryanair litovský Kaunas. Ak vás neláka Baltik, ale skôr Balkán, od júna s Air Montenegro odletíte aj do Čiernej Hory, konkrétne na letisko Podgorica. A ak je pre vás egyptská Hurghada už notoricky známym letoviskom, Air Cairo pridáva svoju druhú destináciu v tejto severoafrickej krajine, Marsa Alam.

Priame lety z Bratislavy v lete 2023

Foto: Bratislava Airport

Okrem Ryanairu, Air Cairo a Air Montenegro sú stálicami leteckých spoločností na bratislavskom letisku aj Wizz Air a Smartwings. Od septembra sa k nim pridá grécka spoločnosť Aegian Airlines, ktorá začne lietať do Atén. Pohodlie odletov z Bratislavy si počas najhorúcejších mesiacov tohto roku môžete užívať aj do:

Bratislavské letisko v lete 2023 v číslach:

Foto: Bratislava Airport

  • 18 – počet krajín, do ktorých sú priame letecké spojenia z Bratislavy
  • 33 – celkový počet destinácií s priamym leteckým spojením
  • 6 – počet dopravcov, ktorí lietajú z Bratislavy
  • 143 000 – množstvo metrov štvorcových vybavovacej plochy letiska
  • 5 090 – celková dĺžka oboch vzletových a pristávacích dráh v metroch
  • 1 406 284 – počet odbavených cestujúcich v roku 2022
AMI MÉG ÉRDEKELHET