Medveveszélyre figyelmeztetnek a hatóságok Liptószentmiklóson

A rendőrség hivatalos figyelmeztetést adott ki.

medve

Március 17-én barnamedvére lettek figyelmesek Liptószentmiklós lakosai, több felvétel is készült a kóborló állatról. A hatóságok az emberekre is rátámadó példány kilövését tervezik.

Rengeteg felvételt készítettek a napokban a helyiek arról a medvéről, aki március 17-e óta tartja rettegésben a harmincezres várost.

Ezt is olvasd el! Téli álomból riadt medve támadt rá egy házaspárra Szlovákia északi részén

www.facebook.com

T TaxiFacebook

Viktória Čapčiková, Liptószentmiklós szóvivőjének közlését idézi a parameter.sk, aki szerint az állat a Vág folyón keresztül úszott át, majd keveredett be a lakóövezetbe.

www.facebook.com

Log in or sign up to view

A hatóságok közlése alapján az állat öt embert is megsebesített: a 10 és 72 év közötti áldozatokat megharapta vagy megkarmolta a többszáz kilós példány. A sérültek azóta már mind elhagyhatták a kórházat.

Ez is érdekelhet: Medveotthon Veresegyházon

www.youtube.com

Bear charges through Slovakian town as five people injured in attacks

Liptószentmiklós tanácsa rendkívüli ülést tartott, amelyen elhatározták, hogy bár a medve már nem tartózkodik közvetlenül a lakóterületen, mégis kilövik, hiszen további veszélyt jelenthet az emberekre a közeljövőben.

A barnamedvék az utóbbi évtizedekben egyre több helyen bukkannak fel Közép- és Kelet Európában, melynek valószínűsíthető oka az állatok vadászterületeinek drasztikus csökkenése.

Szlovákiában ezzel együtt azonban az utóbbi években megsokasodott a medvetámadások száma is: ezt bizonyítja, hogy 2021-ben több mint 100 év után újra embert ölt egy barnamedve az országban.

AMI MÉG ÉRDEKELHET