Már ismered Londont? Ajánlunk 4 eldugott helyet

Ha a klasszikusok helyett alternatívát keresnél.

Fotó: Shutterstock

A legnépszerűbb londoni látványosságok mellett érdemes nagyobb figyelmet szentelni a brit főváros kevésbé ismert gyöngyszemeinek is, ahol biztosan nem lesz annyi turista sem.

A hamuesgyemant.hu mutatott be öt olyan látnivalót, amelyek lehet, hogy nem éppen a legfelkapottabb helyszínek, de ha Londonban járunk, érdemes párat felkeresni a listán található látványosságokból is.

Neal’s Yard

Fotó: Shutterstock

A Neal's Yard egy színes sikátor London Seven Dials negyedében, nem messze a Covent Gardentől. Kedves, eldugott hely, és már csak az épületek hangulata miatt is megéri ellátogatni. Régen raktárhelyiségek voltak itt, azonban napjainkban már különféle üzletek töltik meg az utcát.

Tate Modern

Shutterstock

A londoni múzeumokat említve először mindenkinek a British Museum jut eszébe, pedig a Tate Modern galériáját is érdemes meglátogatni. A múzeumban a világ minden tájáról származó kortárs műalkotásokat, köztük festményeket, szobrokat tekinthetünk meg. A nagy nevek közül pedig Picasso, Dali és Warhol műalkotásait is megcsodálhatjuk.

Churchill háborús szobái

Shutterstock

A II. világháború alatt Winston Churchill és stábja London utcái alatt húzta meg magát. Ezekben a bunkerekben viszonylag biztonságban voltak a náci légitámadásoktól, ezért a politikai döntéseket is gyakran ezekben a bunkerekben vitatták meg.

A múzeumban bejárhatjuk a bunkereket, megnézhetjük, hogyan éltek a háború alatt, és nem utolsó sorban: megismerhetjük az elmúlt évszázad egyik legfontosabb politikusának életútját.

Régi Királyi Tengerészeti Főiskola

Shutterstock

Az impozáns épület egykoron haditengerészeti kórházként, később pedig haditengerészeti főiskolaként szolgált. A közelmúltban a helyszínt számos híres film forgatási helyszínéül is használták, ilyen volt például A király beszéde, a Négy esküvő és egy temetés, A bosszúállók vagy A sötét lovag – Felemelkedés.

A tengerészeti múzeumhoz Greenwich városrészbe kell elutaznunk, ami több okból ajánlott: egyrészt itt található a 0. hosszúsági kört is magába foglaló Királyi Csillagvizsgáló, másrészt pedig az UNESCO szerint ez a Brit-szigetek legszebb és leglátványosabb építészeti és tájképi együttese.

AMI MÉG ÉRDEKELHET