Hol tölti szabadidejét a sztárszakács, Lukáš Hesko?

Mindenhol jó, de legjobb... a Vág mellett!

Fotó: Shutterstock

Pozsony talán legfrissebb, legmenőbb éttermének séfje számos helyen megfordult a világban, amíg kitanulta a szakmát. Most arról kérdeztük, mely helyek a kedvencei és miért.

San Sebastián

Fotó: Shutterstock

A spanyol gasztronómia Mekkája. A baszk konyha fantasztikus, az ottani emberek éjjel kettőkor is simán bevágnak egy cheesecake-et egy pohár hazai bor mellett. Egyszóval pezseg ott az élet, én nagyon szeretem az ilyen helyeket. Feldob, ha egy jó étteremben lehetek.

Vietnám

Fotó: Shutterstock

Szeretem egész Ázsiát. Vietnámba pár évvel ezelőtt jutottam el. Nagyon kellemes emlékeim vannak róla: motorral kalandoztam az országban, söröket kóstoltam, élveztem a napsütést és a finom ételeket. Ez a nekem való élet!

Stockholm

www.instagram.com

Gastrologik on Instagram: "Summer is really here now and with that so much beautiful Swedish vegetables, herbs and more... only your imagination sets the boundaries. In the picture is a new dish made with incredibly juicy sugar snap peas, quail egg and Älvdals roe, or Oðerwilldera as it is called in the old Norse language. It means “exceptionally good” And this roe of rainbow trout really is exceptional. The flavors literally pops out of this one! #gastrologik @skilleby_tradgard @rosaskattladan"

Szakmai szempontjából a svéd főváros adta nekem a legtöbbet. Amikor a Gastrologik nevű stockholmi étteremben dolgoztam, lehetőséget kaptam arra, hogy saját fogásokat alkossak meg. A svéd konyha egyébként azért is olyan jó, mert nagyon odafigyelnek az ételek savtartalmára. Soha nem felejtem el, amikor először kóstoltam meg a homárt répával és csipkebogyóval. Máig a számban van az íze.

És ahol otthon van: Pöstyén

www.instagram.com

Lukas Hesko on Instagram: "Toto neni hra!🙈👨🏻‍🍳kolkoeste#jebemnatoidempeso#"

A Pöstyénhez közeli Vágdebrődről (Drahovce) származom, és az egész vidéket nagyon szeretem. Imádok a Vág mentén sétálni a kutyámmal. Bár a legjobban otthon szeretek lenni, ha már ráveszem magam, hogy kimenjek a természetbe, azt valahogy így képzelem el.

AMI MÉG ÉRDEKELHET