Luxus e-mobilitás

Prémiumkategóriás SUV-ok és elektromos crossoverek – a legújabb szériamodellek és tanulmányautók alapján a meghatározó autóipari szereplők továbbra is ezekben a szegmensekben látják a jövőt.

​Aston Martin DBX

caranddriver

A patinás brit gyártó szó szerint új terepen próbálja ki magát: a DBX az Aston Martin első SUV modellje, amely nemcsak szemből viseli magán a márka hagyományos stílusjegyeit, de „profilból" nézve is kifejezetten sportos. A meghajtásról a Vantage modellből ismert ikerturbós AMG V8 erőforrás gondoskodik, a 4,0 literes motor 542 lóerőt és 700 Nm forgatónyomatékot ad le. A több mint 2,2 tonnás SUV így 4,5 mp alatt éri el a százas tempót, végsebessége pedig 291 km/h. A belső tér minőségi anyaghasználattal és kidolgozással ötvözi a csúcstechnológiát, utóbbit egyebek közt a 12,3 colos digitális műszerfal és a 10,5 colos középső kijelző képviseli. Az elektronikusan állítható futóműnek köszönhetően a karosszéria 4,5 cm-rel megemelhető vagy éppen 5 cm-rel leültethető.

Ford Mustang Mach-E

ford.hu

A Ford megpróbálja a lehető legtöbb bőrt lehúzni kínálata legjobban csengő típusnevéről, így lett az első önálló elektromos modellje Mustang Mach-E. A négy különböző villanymotorral kapható crossover annyiban biztosan méltó a nevére, hogy a 459 lóerős csúcsverzió 3 mp körül éri el a 100 km/h-t. A másik három motor teljesítménye 259, 286, illetve 338 LE, a maximális hatótávolságuk 338 és 483 km közötti. Elöl 136, hátul 821 literes csomagtér várja az utasokat, a belső teret a középkonzol 15,5 colos kijelzője uralja.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Vérbeli crossover, vagyis egyszerre SUV, egyterű és kombi is a Volkswagen ID-család hetedik elektromos tanulmánya, amelyből jövőre érkezik a sorozatgyártású verzió. A 4958 mm hosszú jármű villanymotorja 275 lóerős, de egy további hajtómű is beszerelhető, így az autó összkerékhajtásúvá és 355 LE rendszerteljesítményűvé alakítható. Az alapváltozat hatótávolsága 590 km, amihez a mindössze 0,24-es légellenállási együttható is hozzájárul. Belül elsősorban a kiterjesztett valóságtechnológia (AR) biztosítja az információáramlást.

AMI MÉG ÉRDEKELHET