Romantikus utazás a Farkas agyarához, az Antarktiszra

Ha kicsit bevállalósabbak vagytok, olyan helyekre juthattok el, ahol ember még nem járt. Mondjuk egy meleg bunda jól fog jönni. Csak ne birka legyen.

Robyn és Patrick Woodhead 15 évvel ezelőtt belevágott egy turisztikai cégbe, ami az Antarktiszon látja vendégül a sokat látott utazókat. Mivel a két úttörőt sem a szállítási és személyzeti logisztika, sem a szigorú környezetvédelmi szabályok nem tántorították el, így White Desert nevű utazási cégükkel 15 éve néznek szembe a zord kihívásokkal, mi pedig a jvoltukból ellátogathatunk a Farkas agyarához.


A vállalat hozta létre 2017-ben a földrész első, magánrepülőgépek számára kiépített kifutópályát (amelyet minden idényben helyreállítanak a több évezredes, kék jégen). Nem sokkal később nyitották meg az Antarktisz első luxustáborát – a Whichaway a Schirmacher Oasis tavaira néz. Legújabb projektjük a Wolf's Fang Camp, amely a kontinens egyik kevésbé feltérképezett részén nyílt meg.

Napelemek és évezredes jég

Fotó: White Desert

A napelemekkel fűtött hat sátor a 915 méter magas Wolf Fang’s oromra néz. A kényelmes lakóhelyeket saját fürdőszobákkal és műszőrme takarókkal tették otthonossá, az étkezések pedig minden vendég számára személyre szabottak.

A programhoz számos egyedi tevékenység is tartozik: jégalagutak felfedezése az éjféli napsütésben, pingvinkolónia megfigyelése, repülés a földrajzi Déli-sarkra vagy egyszerűen csak koktélozás a világ legtávolabbi jégbárjában.

Fenntartható turizmus

Fotó: White Desert

A Wolf's Fang vendégei olyan túrahelyekre juthatnak el, ahol még sohasem járt ember – ami természetesen az attrakció egyik fontos része. Ám éppen emiatt a White Desert cégnek szigorú természetvédelmi előírásokat kell betartania. Gyorsan és szinte nyomtalanul szétszedhető szerkezeteket használnak, ezenkívül immár a teljes légiflottájukat fenntartható forrásból származó üzemanyag hajtja.

További információk az expedícióról itt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET