Retró busz mai hajtással: Volkswagen ID. Buzz

Kívül se rossz, de belül...! Jöhet a garázsba!

Fotó: Volkswagen.com

Májusban indul a Volkswagen első teljesen elektromos egyterűje, az ID. Buzz előértékesítése.

A Volkswagen gazdag hagyományait a futurisztikus megoldásokkal vegyítő formai jegyek – rövid túlnyúlások, vastag oszlopok, a legendás T1-re emlékeztető vonalvezetés – már első látásra feltűnnek. Az óriási térkínálat nemcsak a közel 3 méteres tengelytávú Moduláris Elektromos Platform (MEB) érdeme, de az optimálisan elrendezett hajtásláncé is. A 201 LE (150 kW) teljesítményű elektromotor a hátsó futóműnél kapott helyet, a 77 kWh kapacitású lítiumion-akkumulátortelep pedig a padló alatt, középen helyezkedik el.

www.youtube.com

VW ID Buzz: EXCLUSIVE walkaround and full reveal of VW’s brand-new EV Microbus | Top Gear

Ennek köszönhetően tökéletes a súlyelosztás, miközben a fejedelmi láb- és fejteret élvező utasoknak alaphelyzetben 1121 literes, de akár 2205 literesre is bővíthető poggyásztér jut. A fényezést tekintve a hét alapszínen túl négy kéttónusú változat közül is választhatunk, a belső térben akár 30 különböző árnyalatra is képes hangulatvilágítás működhet. Mindenhol praktikus zsebeket és tárolókat találunk, a fenntarthatóságot pedig nemcsak az elektromos meghajtás szolgálja, hanem az újrahasznosított anyagok széles körű használata is.

www.youtube.com

Volkswagen ID. BUZZ – A HIPPI BUSZ visszatér!

Az ID. Buzz a legmodernebb technológiákat használja: ilyen a járművezetővel vizuálisan kommunikáló ID. Light világítás, a funkciókat utólagosan aktualizáló Over-the-Air frissítés vagy a Car2X-kommunikáció, amely valós időben szolgáltat fontos közlekedési információkat. A biztonságról emellett akár 30 asszisztensrendszer gondoskodhat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET