Elektromos lakóautó a Mercedestől? Jöhet!

Kívülről kisbusz, belülről élettér.

Fotó: Daimler AG

A moduláris kialakítású egyterű a hétköznapokban nyugodtan használható hagyományos autóként, míg hétvégéken néhány könnyű mozdulattal kempingjárművé alakítható – köszönhetően a tágas és világos lakteret biztosító campertetőnek és a többfunkciós hátsó résznek.

A V-osztály nagyon népszerű alapnak számít a lakó- és kempingautókat készítő cégek körében, a svájci Sortimo Walter Rüegg AG pedig immár az EQV-ből is készít campertetős változatot. A Mercedes-Benz EQV a V-osztály kishaszonjármű elektromos verziója – és a hagyományos meghajtású testvérmodelljéhez hasonlóan, immár ennek is van lakóautó-változata.

www.youtube.com

New Mercedes Benz EQV Camper Van 2022 Review

Az amúgy teljes értékű második üléssor fölé az autó teljes szélességét betöltő ágy hajtható ki, amely alatt konyhamodul kapott helyet. Ez utóbbi fiókrendszert, mosdókagylót, kivehető, kétégős gáztűzhelyet és hűtőszekrényt foglal magába.

Fotó: Daimler AG

A svájci-német elektromos kempingjármű előnye a beépített modulok alacsony tömege, ami nagy segítség a hatótávolság megtartásában. Ez utóbbiba az opcionális, mintegy 400 Wattos napelemek is besegíthetnek, amelyek a hajtásrendszer és a belső kényelmi funkciók számára is termelnek áramot. A kempingautó a Mercedes–Benz EQV 300, illetve EQV 250 változatra is épülhet – az előbbi maximális hatótávolsága 363, az utóbbié pedig 236 km a WLTP-ciklus alapján. Gyorstöltőállomáson 45 perc alatt érhető el a 80 százalékos szint, a járművek navigációs rendszere pedig hatótávolság-menedzsmentként is funkcionál.

AMI MÉG ÉRDEKELHET