OSTROVY SNOV: ISLA HOLBOX, MEXIKO

S postupným uvoľňovaním protipandemických opatrení môžete opäť plánovať cesty do zahraničia. Ak by ste sa aj naďalej chceli vyhnúť davom, vydajte sa na ostrov – ideálne miesto na oddych i dobrodružstvo bez húfov hlučných turistov. Jedným z takýchto miest je aj ostrov Isla Holbox v Mexiku.

Foto: unsplash

Mexičania sú veľkými optimistami, krajinu môžete navštíviť bez akýchkoľvek obmedzení, povinného testovania a karantény. Vo vlastnom zaujme však treba dodržiavať bezpečnú vzdialenosť od ľudí a dbať na hygienu.

Horúci západ

Foto: Pixabay

Tato stredoamerická krajina s horúcou klímou má dve tváre. Drsný svet obchodovania s drogami a pouličnými bojmi gangov poznáte z televíznych sprav. Vo všeobecnosti však platí, že ak sa vyberiete do bezpečných, turistami najnavštevovanejších destinácii a po zotmení sa bez sprievodu nezatúlate do tmavých uličiek, nič sa vám nestane.

Tam, kde autá veľmi nevidieť

Foto: unsplash

Isla Holbox s nádherným pobrežím a azúrovo modrým morom leží pri Yucatánskom polostrove. Na tento malomestský ostrov sa dostanete kompou z mesta Chiquila za 15 minút. Ostrov je tichý, pokojný, infraštruktúra je vybudovaná presne do tej miery, aby ste sa cítili prijemne a pohodlne.

Autá – okrem niekoľkých dodavok s tovarom – veľmi nevidieť. Ak si chcete pozrieť okolie, treba rátať s cyklistickou dopravou alebo využitím golfových vozíkov. Najväčším plusom Isla Holboxu je blízkosť najživšieho mesta Yucatánskeho polostrova – Cancunu, kam premávajú aj pravidelne letecké linky priamo z Európy.

Mayské ruiny, veľžralok aj mangrovové lesy

Foto: unsplash

Ďalším bonusom je blízkosť mayských ruín Chichen Itza, ktoré patria medzi sedem nových divov sveta. Po rušných výletoch sa však večer zakaždým vraciate na ostrov pokoja. Okrem oddychu mate pred sebou iba dve úlohy: ochutnávať pikantné streetfoodové dobroty (okrem tacosu existuje cely rad iných špecialít) a pozorovať pestrofarebný život v plytkých vodách teplého mora. Najväčším „úlovkom" je zazrieť veľžraloka, ktorého priemerná dĺžka je päť až desať metrov, no pre človeka nie je nebezpečný. Mangrovové lesy sa oplatí pripádlovať na kajaku, aby ste nevyplašili divú zver, a možno sa vám podarí zazrieť aj pár krokodílov.

ISLA HOLBOX, Mexico (2021): 5 Things you MUST Do in Isla Holbox

www.youtube.com

ISLA HOLBOX, Mexico (2021): 5 Things you MUST Do in Isla HolboxIsla Holbox is a beautiful slice of beach paradise in Mexico! In this video, we break down our top things to do in Isla Holbox so you can enjoy your trip to ...
AMI MÉG ÉRDEKELHET