Jönnek a MICHELIN kulcsok

Egy étterem számára a lehető legnagyobb presztízst jelenti, ha Michelin-csillagot kap. A MICHELIN Guide cég úgy döntött, hogy értékelési rendszerét a szállodákra is kiterjeszti. Esetükben azonban csillagok helyett kulcsokat fog osztani.

Fotó: Pexels

A kulcsokra való áttérés érthető döntés. A szállodákat már jelenleg is az alapján osztályozzák és szabják meg számukra a teljesítendő kritériumokat, hogy hány csillagosak. De míg ez a besorolás azt hivatott jelezni, egy-egy hotel szolgáltatásai mennyire felelnek meg egy adott standardnak, addig a Michelin-kulcsokkal az egyediséget fogják díjazni.

Négy év munkája

Fotó: unsplash

A MICHELIN GUIDE részéről nem egy hirtelen jött ötletről van szó, a döntést négy évi előkészület előzte meg. Abból az alapgondolatból indultak ki, hogy itt az ideje egyedivé tenni az egyenhoteleket, hogy a Michelin-kulcsos szállodák mély nyomot hagyjanak a vendégeikben. Ebben pedig az építészeti megoldásoktól kezdve az átgondolt kivitelezésen át a személyre szabott szolgáltatásokig, az apró részletekre való odafigyelésig bezárólag minden beletartozik. Azaz mit is lehet elvárni egy MICHELIN Guide-hoteltől? Stílust, egyediséget, megbízhatóságot, kulturált közeget, kényelmet és azt, hogy mindezt a vendég minden pillanatban, folyamatosan élvezheti. Nem utolsó sorban lényeges szempont az is, hogy a szálloda összhangban legyen a környezetével. A cég nagyjából 5000 Michelin-kulcs kiosztásával számol a világ 130 országában, miközben figyelembe veszi majd a stílusból fakadó különbségeket és az eltérő árszínvonalat is.

Ha élményekre vágyik a szállodában

Fotó: Pixabay

Egy szálloda sokak számára csak azt a helyet jelenti, ahol a nap végén megpihenhet. Mások azonban azt keresik egy-egy hotelben, amit a MICHELIN Guide is, és amit eddig az interneten is nehezen lehetett megtalálni: 2024-től már az alapján is válogathatunk a szállások között, hogy azok csendes helyeken vagy zajos utcák ölelésében találhatók-e. Hogy modernek vagy klasszikusak, hogy nagyvárosok szívében vagy a „semmi közepén” épültek-e, Lehet majd szállást választani várban, sátorban, barlangban, sivatagban, szellemvárosokban vagy épp egy felhőkarcoló tetején. A MICHELIN Guide-nak köszönhetően maga a hotelben való tartózkodás egy sajátos élményt fog jelenteni.

Mit vesznek figyelembe a Michelin-kulcsok?

Fotó: MICHELIN Guide

Milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy szállásnak, hogy Michelin-kulcsos lehessen? Elsősorban hozzá kell járulnia valamivel a tágabb környezete általános képéhez, összhangban kell vele lennie. Emellett kivételes építészeti megoldások, a beltér egyedi kialakítása, a szolgáltatások, a kényelem és a karbantartás folyamatos, magas színvonalú biztosítása kell, hogy jellemezze a hotelt, hogy kétség ne férjen az egyediségéhez és a kiváló ár/érték arányához.

A MICHELIN Guide teamjei már járják a világot, hogy 2024 első felében be tudják mutatni az első, kulccsal jutalmazott hoteleket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET