Turistom vstup zakázaný: 4 miesta uzavreté pred svetom

Na svete existuje pár miest, ktoré by turisti síce veľmi radi navštívili, ale nemôžu. Ide o také miesta, ktorých brány sú zatvorené kvôli bezpečnosti ľudí. Ďalšie sú také, ktorých návšteva je podľa konšpiračných teórií zakázaná . A do tretice je vstup zakázaný kvôli tomu, že by množstvo turistov toto miesto mohlo zničiť.

Foto: Shutterstock

„ Zakázané ovocie chutí najlepšie” – mnohí z vás poznajú toto príslovie. Hovorí o tom, že čím je možnosť dostať niečo menšia, tým viac po tom ľudia túžia. V prípade nižšie uvedených destinácií to môže byť pravda, pretože skrývajú také tajomstvá, ktoré sa kompetentní neodvážili zveriť svetu.

VEĽKÁ SVÄTYŇA ISE, JAPONSKO

Foto: Shutterstock

Na japonské svätyne sú ľudia vo svete zvedaví, ale existuje jedna, do ktorej nemôžeme vkročiť. Veľká svätyňa Ise, ktorá bola pred 20 rokmi zrekonštruovaná, sa považuje za jeden z najdrahších chrámov. Práve preto ju môžu navštíviť výlučne iba príslušníci kráľovskej rodiny – píše holidify.

OBLASŤ 51 , USA

Foto: Shutterstock

Kto pozorne sleduje udalosti na internete, ten už počul o Oblasti 51. Okolo tejto americkej vojenskej základne koluje mnoho konšpiračných teórií. Podľa jednej z najodvážnejšej tu vláda ukrýva dôkazy o existencii mimozemského života.

HADÍ OSTROV , BRAZÍLIA

​Ako napovedá názov , je návšteva tohto ostrova, ktorý patrí Brazílii, zakázaná preto, že je plný smrteľne jedovatých plazov. Podľa odhadov tu žije viac ako 4000 zlatých zmijí, ktoré patria k najjedovatejším druhom hadov na svete.

OSTROV SEVERNÝ SENTINEL, INDIA

O tomto ostrove, ktorý patrí Indii, ste už tiež mohli počuť, keď sledujete správy. Žije tu domorodý kmeň, ktorý bráni svoje úsilie s použitím násilia.

AMI MÉG ÉRDEKELHET