Miesta, na ktorých sa natáčalo piate pokračovanie Indiana Jonesa

Lokality, v ktorých sa natáčali legendárne filmy či seriály získavajú na popularite aj u turistov. Ak bude piate pokračovanie Indiana Jonesa úspešné, tieto lokality chcete stihnúť navštíviť ešte predtým, než ich zaplnia hordy fanúšikov Indiana Jonesa.

Foto: Disney


KOMPLIKÁCIE V EGYPTE

Foto: unsplash

Hoci štvrtý diel série z roku 2008 sa nakrúcal najmä v Spojených štátoch amerických, posledné zábery filmu previedli divákov hneď viacerými kontinentmi. Najnovšia snímka ich zavedie aj do Egypta. Najprv sa bude Indy rútiť preplnenými ulicami, aby unikol nepriateľom počas divokej naháňačky na rikšiach. Neskôr ho v jednej z krčiem zachráni pred nebezpečenstvom legendárny bič.

SLNEČNÉ DNI NA SICÍLII

Foto: Pexels

O detailoch najnovších Indyho dobrodružstiev sa zatiaľ veľa nevie. Isté však je, že dôležitú úlohu v piatom pokračovaní zohrá aj známy taliansky ostrov. Nakrúcania v rôznych kútoch Sicílie sa zúčastnilo až 600 osôb. Filmári neobišli ani také sicílske skvosty, ako sú starobylé Syrakúzy s ikonickým hradom Maniace, jaskyňa Grotta Dei Cordari či mestá Cefalu a Marsala.

DRSNÉ ŠKÓTSKO

Foto: Pexels

Tvorcovia Nástroja osudu stavili na istotu: ku každej filmovej scéne sa snažili nájsť ideálnu lokalitu. Niet preto divu, že Škótsko a jeho zákutia prešli krížom-krážom. Na filmovom plátne sa objaví aj fotogenický železničný viadukt Leaderfoot, malebné mestečko Biggar či jedna z hlavných ulíc Glasgowa – St. Vincent street. Kto sa rozhodne vydať po stopách Indiana Jonesa, v Škótsku si príde určite na svoje!

AMI MÉG ÉRDEKELHET