Kerekeken guruló mini faház

A Bess Imago Iter a japánok kreativitást támogató fa lakókocsija.

Fotó: Bess

Az utóbbi időben elszaporodtak az olyan lakókocsik, amelyek kialakítása az Instagramon oly népszerű miniházakat idézi. A Bess cég szintet lépett, és piacra dobta az Imago Itert, egy kompakt kabint, amely ugyanúgy vontatható, mint egy lakókocsi.

www.youtube.com

ログハウスのBESS、“走るログ小屋”「IMAGO(イマーゴ)」2モデルを10/16より新発売

Japánban, ahol a fából való építkezés máig élő, fontos tradíció, a cég nagy népszerűségnek örvend a készen átvehető miniházak piacán – ám ez az első termékük, amely kerekeken gurul. A 7 centiméter vastag cédrusfából épített Imago Iter teteje szintén cédrusból, vagy speciális műanyagból készülhet. A belső kialakítás kifejezetten puritán: négy fal, amelyek közül hármon található ablak, a negyediken pedig egy üveg tolóajtó.

Fotó: Bess

A 30 ezer dollárnak megfelelő alapáron ennyit, plusz egy kerekeken guruló tartószerkezetet kapunk, nincs konyha vagy mosdó sem. Amíg sokakat ez biztosan elbátortalanítana, a cég szerint mindez azért van, hogy mindenki a saját ízlése és komfortszintje szerint alakíthassa ki a 21 négyzetméteres lakókocsi/házikó belső terét. A saját tömeg 2090 kg, ami nagy szabadságot biztosít, hiszen számos tartozékot beszerelhetünk, mire elérjük az autónkkal vonthatható tömeg felső határát.

AMI MÉG ÉRDEKELHET