Kúpalisko Morské Oko v Tornali po rozsiahlej rekonštrukcii otvára svoje brány

Po takmer šiestich rokoch sa obyvatelia a návštevníci Tornale môžu opäť tešiť na letné osvieženie v zrekonštruovanom plážovom kúpalisku s nevšedným názvom Morské oko.

Foto: mestotornala.sk

Po ukončení nákladnej obnovy, otvorilo kúpalisko pre pár dňami svoje brány verejnosti.

Morské oko v Tornali

Kúpalisko Morské oko, otvorené v roku 1969, sa nachádza v mestskej časti Králik. Jeho súčasťou je prírodný bazén z umelo vytvorenej nádrže s rozlohou približne 1,5 hektára a hĺbkou do 2,2 metra. Kúpalisko predstavuje ideálne miesto pre letné osvieženie a oddych pre všetky vekové kategórie.

Foto: Facebook Erika Gyorfiova

Zaujímavosťou je, že kúpalisko sa napĺňa vodou z Morského oka nazývaného „Teplá voda“.

V minulosti bolo kúpalisko obľúbeným miestom, ktoré každoročne navštívilo až 40-tisíc ľudí, avšak posledný rok pred zatvorením štatistiky hovoria o 7-tisíc návštevníkov.

Teplé podnebie tejto lokality je garanciou na príjemný pobyt. Priemerné denné teploty v mesiaci júl dosahujú 28 až 30 °C.

Kúpalisko s minerálnou vodou

Na plážovom kúpalisku sa nachádza aj vrt minerálnej vody v hĺbke 155 m. Podľa laboratórnych rozborov ide o prírodnú mineralizovanú hydrouhličitanovú, vápnikovo-horčíkovú, uhličitú vodu. V obchodoch ju možno kúpiť v balení minerálnej vody známej ako Gemerka. Voda v bazéne má v lete oko 18 stupňov, no ani v zime nezamŕza. Okrem obnovy bazéna boli jeho steny obložené kameňom a nový je aj chodník okolo jazierka.

Praktické info

Foto: Facebook Erika Gyorfiova

  • Areál bude počas júla a augusta otvorený denne od 9.00 do 20.00 hodiny.
  • Stravovacie služby pre sú zabezpečené prostredníctvom reštaurácie Terasa.
  • V prírodnom bazéne je ohradený priestor pre deti.

Keď na Gemeri..

Pri návšteve oblasti Gemera istotne využite jedinečnú možnosť navštíviť pozostatky jedného z najstarších slovenských hradov. Hrad Gemer alebo aj Gemerský hrad sa nachádza na vyvýšenom pahorku nad rovnomennou obcou v nadmorskej výške 232 m n. m.Nadšencov histórie, najmä tej slovenskej, zaujmú aj príbehy neďalekého Hradu Jelšava či jedného z najpôsobivejších slovenských hradov Krásna Hôrka. Zážitkom bude i člnkovanie na najchladnejšej slovenskej priehrade Palcmanská Maša. Alebo sa vyberte za jedinečným prírodným úkazom, unikátnou Ochtinskou aragonitovou jaskyňou.

Foto: regiongemer.sk

Hrad Krásna Hôrka

Ešte viac tipov z Gemera:

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:
Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.
AMI MÉG ÉRDEKELHET