Štýlový krížnik od jubilujúceho BMW

BMW Motorrad, oslavujúci aktuálne storočnicu, uviedol pred troma rokmi na trh krížnik R 18. V jubilejnom roku prichádza s piatym členom rodiny. Nové BMW R 18 Roctane je vlastne cruiser a turistická motorka v jednom, zaodetý do „custom bagger“. Dizajnu v retro štýle dodáva punc modernosti viacero matných a chrómovaných detailov.

Foto: BMW

V jubilejnom roku prichádza s piatym členom rodiny. Nové BMW R 18 Roctane je vlastne cruiser a turistická motorka v jednom, zaodetý do „custom bagger“. Dizajnu v retro štýle dodáva punc modernosti viacero matných a chrómovaných detailov.

Od sivej k champagne

Foto: BMW

Bonusom sú dva bočné boxy s celkovým objemom 54 litrov, ktoré sú súčasťou sériovej výbavy. Dvojúrovňové sedadlo, opierky na nohy, riadiaca páka a nadvihnuté riadidlá predstavujú overenú klasiku, ku ktorej sa asi najviac hodí sériové čierne lakovanie. Roctane však bude v predaji aj v sivej metalíze alebo tmavom odtieni champagne.

Dvojvalcový boxer

Foto: BMW

Dvojvalcový, 1,8-litrový boxerový motor, dosahuje výkon 91 koní, jeho maximálny krútiaci moment je 158 Nm. Ide o najsilnejší motor, ktorý sa dostal do motocykla v sériovej výrobe. Vďaka obrovskej ponuke príslušenstva zrejme nevzniknú dva identické stroje R 18 Roctane, lebo každý zákazník si môže nakonfigurovať vlastný.

AMI MÉG ÉRDEKELHET