Najväčšia motokárová hala na svete a motokárové haly na Slovensku

Ak máte súťaživosť za volantom v krvi, nerobte tak na bežných cestách. Zájdite si na motokáry. My vás zoberieme do najväčšej indoor haly pre motokáry na svete, ale aj dáme tipy, kde si v motokárových halách zajazdíte na Slovensku.

Foto: Supercharged Entertainment

Popri narastajúcej popularite formuly 1 ste možno tiež dostali chuť zasúťažiť si na pretekárskom okruhu. Amatérom sú k tomu najbližšie motokáry. Na nich dnešní piloti formuly 1 sami začínali. Aj na Slovensku nájdete množstvo okruhov, kde tak môžete urobiť. My vás však najprv chceme zobrať na miesto, ktoré má svetové prvenstvo v indoorových motokárach na svete. Vitajte v Supercharged.

Dve trate na niekoľkých poschodiach

www.youtube.com

GoPro POV of the WORLD'S LARGEST Karting Track: Supercharged Entertainment NJ

Najväčšiu pretekársku halu pre motokáry na svete nájdete v Spojených štátoch, konkrétne v New Jersey. Tu, v časti Edison, asi polhodiny jazdy južne od letiska Newark, nájdete dve trate Supercharged Entertainment, ktoré dokopy merajú viac ako 800 metrov. Prvá má päť ľavých a osem pravých zákrut. V druhej zas prevažujú ľavotočivé zákruty, ktorých je osem a pravotočivé sú len štyri. Premyslene skombinované jazdenie vám poriadne zatočí hlavu. Výšku budete počas jazdy meniť až 25-krát. Každé preteky trvajú sedem minút a počíta sa najrýchlejšie zajazdený čas, nie poradie. Za takýto zážitok si zaplatíte 29 amerických dolárov. Výhodou je fakt, že všetky motokáry sú už elektrické a hala je plne klimatizovaná, a tak si zasúťažíte ekologicky a v čistom prostredí.

Motokárové jazdenie na Slovensku

Foto: Motokáry Šariš

Ak radšej venujete svojim deťom zážitky než veci, motokáry môžu byť nielen počas Medzinárodného dňa detí to pravé. Skvelý spôsob trávenia času so staršími deťmi či priateľmi na vás čaká aj na Slovensku.

V okolí Bratislavy tak urobíte v Kart One Arene v Petržalke alebo v motokárovej hale Motokáry MAX 60 v Novom Meste.

Na západe Slovenska si v halách zajazdíte v Piešťanoch, kde nájdete motokárovú halu Monza, v Trenčíne zas VOLT racing center.

Stredné Slovensko ponúka Motokáry Martin, halu Monaco Grand Prix v Liptovskom Mikuláši či Motokáry Tatry vo Svite.

Na východe Slovenska šliapnete na pedál motokár vo Veľkom Šariši v hale Motokáry Šariš alebo tiež v Karting Arene v Košiciach.

AMI MÉG ÉRDEKELHET