Mutasd, mit hallgatsz, megmondom, hova utazz!

A Spotify kampánya egész úti tervet készít neked.

Fotó: Shutterstock

A Spotify az easyJettel együttműködve elindította a „Listen & Book” nevű új kampányt. Végülis nem is rossz, mivel egy csomó programot és helyet ajánlanak személyre szabva.

A cél az, hogy a Spotify felhasználók személyre szabott utazási ajánlatokat kapjanak a hangulatuk és az általuk hallgatott zenék alapján. Valójában ez egy új megközelítése az utazás szervezésnek, de lássuk be, van benne fantázia, hiszen a zenék remek inspirációt adhatnak a nagy utazóknak, hogy egyedi, csak nekik való kalandos vakációkat állítsanak össze.

Spotify: Menj sétálni a botanikus kertbe!

Fotó: Shutterstock

A Listen & Book a Spotify egyedülálló streaming intelligenciája segítségével a hallgatási szokások alapján meghatározza a felhasználó a igazi „kalandor stílusát" – ha létezik egyáltalán ilyen, hogy utazási stílus... A rendszer a zenehallgatási szokások alapján európai úti célokkal kapcsolja össze a hallgatót, persze olyan helyekkel, ahova az easyJet járatai is repülnek.

A mesterséges intelligencia például azoknak a Spotify-felhasználóknak, akik szeretnek nyugodt, chill zenéket hallgatni, a lisszaboni botanikus kertbe ajánl sétát, vagy spa utazást kínál Helsinkiben, vagy akár Izlandra kalauzolja, hogy megnézze az északi fényt.

Hogy csinálják?

A robot a dal hangulata (mennyire vidám, pozitív a szövege), az ereje és a tempója alapján csoportosítja a zenéket. Richard Frankel, a Spotify kreatív igazgatója nem titkolja, hogy ezzel az új funkcióval egyszerre feltérképezik a fogyasztói szokásokat és közben innovatív módon szeretnék elérni, hogy a hallgatók hűségesek maradjanak a márkákhoz.

Praktikus pluszok

Akik regisztrálnak, megoszthatják a közösségi médiában az utazási célpontjaikat, élményeiket, repülőjegyet foglalhatnak az easyJet segítségével, vagy meghallgathatnak egy személyre szabott lejátszási listát a Spotify-on. A microsíte persze élő zenére, koncertekre is ad tippeket: az ízlésed alapján, a neked ajánlott desztináció közelében programokat, szórakozóhelyeket is felajánl, hogy teljes legyen az utazási élmény. A kampánynak az is a célja, hogy megmutassa a Spotify-hallgatóknak, hogy a zene egy közös nyelv és összeköt bennünket, így pedig közös élményeket is szerezhetünk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET