V týchto európskych krajinách získate občianstvo najľahšie

V jednej z najšťastejších krajín sveta sa môžete stať občanom najľahšie.

Foto: Shutterstock

Rozmýšľate nad tým, že začnete nový život v zahraničí? Ak sa rozhodnete a nestačí vám len vízum pre digitálnych nomádov, ale chceli by ste sa naozaj stať súčasťou národa danej krajiny, tak po istom čase si môžete podať žiadosť o občianstvo. Podľa rebríčka Time Out vám ukážeme, kde je najväčšia šanca na to, aby vám ho aj priznali.

CanadaCIS - Kanadská imigrantská agentúra - publikovala výskum o tom, na ktorom kontinente a v ktorých štátoch je najľahšie a najťažšie získať občianstvo. Vychádzala pritom z údajov Eurostatu z rokov 2009 - 2021 o prisťahovalectve.

Na základe údajov najľahšie získate občianstvo vo Švédsku. Švédi odobria 9,3% z podaných žiadostí, čo je dvojnásobne viac ako priemer v Únii. Vzhľadom na to, že ide o jednu z najšťastnejších krajín v Európe aj na svete, to, že sú ochotní poskytovať občianstvo, je naozaj dobrá správa,. Zhruba po 5 rokoch strávených v krajine si môžete požiadať o občianstvo, ale toto obdobie sa môže posudzovať jednotlivo.

Foto: Shutterstock

Táto procedúra je ale v niektorých krajinách oveľa ťažšia – zvlášť v Estónsku. V tejto severovýchodnej krajine je najnižší podiel poziívne posúdených žiadostí o občianstvo - len 0,6%. Po Estónsku ďalej nasledujú ostatné pobaltské krajiny : Lotyšsko na 3.mieste s podielom 0,7% a Litva na 4. mieste s 0,8%.

Foto: Shutterstock

10 EURÓPSKYCH KRAJÍN, KDE JE NAJĽAHŠIE ZÍSKAŤ OBČIANSTVO:

1. Švédsko

2. Nórsko

3. Holandsko

4. Portugalsko

5. Island

6. Írsko

7. Rumunsko

8. Spojené kráľovstvo

9. Belgicko

10. Fínsko

A KDE JE TO NAJŤAŽŠIE:

1. Estónsko

2. Lotyšsko

3. Česko

4. Litva

5. Rakúsko

6. Lichtenštajnsko

7. Slovensko

8. Slovinsko

9. Nemecko

10. Dánsko

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET