Najlepšie mobilné aplikácie na úpravu fotiek a videí

Doba, keď ste na cestách museli so sebou nosiť fotoaparát na zachytenie svojich zážitkov, je preč. Pokiaľ sa nevenujete fotografii na profesionálnejšej úrovni, kvalita fotoaparátov v dnešných mobiloch je viac než postačujúca na väčšinu našich momentiek aj videí. A s trochou pomoci mobilných aplikácií sa dostanete na úroveň profesionálov.

Foto: 123rf


Úprava fotiek

Foto: 123rf

Jedna z aplikácií, ktorá sa v prehľadoch tých najlepších vyskytuje pravidelne, je Google Snapseed. Aplikácia automaticky retušuje nedokonalosti, je úplne bezplatná a väčšina používateľov sa zhoduje na tom, že toto je prakticky plnohodnotný a používateľsky priateľský Photoshop.

Produktom od výrobcu Photoshopu (Adobe) je však Lightroom. Ponúka taktiež jednoduché používateľské rozhranie a je pre mobily bezplatný. No má obmedzené množstvo funkcií. Jeho platenú verziu využívajú mnohí fotografi aj influenceri na fotky, ktoré tak obdivujeme na Instagrame.

Ak ste vlastníkom telefónu značky Apple, odporúčame aj komplexnú aplikáciu, kde máte všetko v jednom: Afterlight. Okrem 130 filtrov je tu možnosť vylepšenia zrnitosti, kriviek, veľa textúr a rámov. A to všetko zadarmo.

Pre náročnejších odporúčame stiahnuť si aplikáciu Polarr. Tento kalifornský startup zapojil do úprav fotiek umelú inteligenciu. Dokáže tak automaticky rozoznať tváre pre úpravu alebo odizolovať oblohu pre ďalšie efekty (ako plávajúce oblaky či svetlá). Má bezplatnú, ale aj platenú verziu, pričom v platenej sa automaticky dostanete aj k programu na počítači, kde sa s fotkami skutočne vyhráte.

Jedlo, lepšia postava aj nočné zábery

Foto: Getty Images Hungary

Fotíte radi jedlo? Tak skúste špecializovanú aplikáciu na tento účel s názvom Foodie. Nájdete v nej cez 30 filtrov zameraných len na jedlo vrátane čerstvého ovocia, sladké jedlá či grilovanie.

Ak chcete, podobne ako množstvo influencerov, vyzerať na fotkách lepšie,než v skutočnosti, skúste Airbrush. Vylepšenia pokožky, zoštíhlenie postavy – to všetko sa dá cez appku Airbrush.

V iOs aplikácii NeuralCam naopak nájdete aj možnosť, ako vyfotiť nočné zábery tak, ako by ste mali špeciálny nočný režim. A to aj bez iPhonu 11. Pomocou umelej inteligencie a dlhšej uzávierky sa tu dostanete k rovnakým nočným záberom,ako z najnovších fotoaparátov. To sa behom dlhých zimných dní môže veľmi hodiť.

Rýchla úprava videí

www.youtube.com

GoPro: Introducing Quik™ | Mobile

Každý pozná výrobcu akčných kamier GoPro. No menej ľudí pozná aj ich šikovnú aplikáciu na úpravu videí s názvom Quik. Jednoducho a rýchlo si zostriháte svoje zážitky a cesty do krátkych zostrihov. Pridať môžete vlastné texty, stovku piesní, ale aj celkovo 26 tém, cez ktoré svoje video vylepšíte. Potom ich už stačí zdieľať s rodinou, priateľmi či všetkými na sociálnych sieťach.

Canva je ďalšou aplikáciou vhodnou pre začiatočníkov. Bez ťažkého ovládania a učenia sa získate 60 000 šablón, 700 druhov písma a desiatky filtrov. Canvu tak využijete nielen na videá, ale aj jednoduchú digitálnu grafiku.

Canva for Android

www.youtube.com

Canva for Android
AMI MÉG ÉRDEKELHET