Aby ste mali zážitok aj po lyžovačke: toto sú najlepšie Après-ski lyžiarske oblasti

Pozbierali sme tie lyžiarske oblasti, ktoré okrem zážitku zo športovania ponúkajú aj obrovské párty.

Foto: Shutterstock

Après-ski po francúzsky znamená „po lyžovaní”. Výrazom sa väčšinou označuje posedenie pri pive či zabavenie sa s priateľmi, ale v širšom kontexte doň možno zaradiť aj jacuzzi a saunovanie po lyžovačke, korčuľovanie sa alebo hocijaký spoločenský program.

LIVIGNO (TALIANSKO)

Foto: Instagram

Jedno z najrušnejších lyžiarskych stredísk Talianska ponúka pre unavených lyžiarov celý rad barov. Ak sa chcete odviazať na rytmy DJ-a a obľubujete tematické párty, Miky’s Club je pre vás ako stvorený. Ak hľadáte niečo pokojnejšie, navštívte jeho „mladšieho brata“, Mikey’s Aperitiv Bar. Za najcoolovejšie miesto sa považuje klub Stalet s cirkusovou náladou, kde si môžete užiť atmosféru až do ôsmej večer. Je dobré vedieť, že v Taliansku prebiehajú dni v inom režime, než ste zvyknutý: červené vína sa väčšinou pijú ako sprievod k dlhému obedu. Po tom nasleduje osviežujúca sprcha, a pravá zábava začína až vtedy.

VAL THORENS (FRANCÚZSKO)

Foto: Instagram

Jedno z najobľúbenejších lyžiarskych stredísk v Európe nie náhodou je cieľovou destináciou pre obrovský počet ľudí: asi netreba vysvetľovať, aký jedinečný zážitok ponúka oslava vo výške viac ako dvetisíc metrov nad morom. Après-ski ponuka vo Val Thorens je rovnako ohromujúca ako šesťsto kilometrov kľukatých zjazdoviek. Absolútnym centrom zábavy je La Folie Douce, nachádzajúci sa vo výške 2600 metrov, kde často môžete vidieť hostí tancujúcich na stoloch. Nielen tu, ale aj v podobne kvalitnom Bare 360, zabávajú ľudí svetoví DJ-ovia.

ST. ANTON (RAKÚSKO)

Foto: Instagram

S viac ako tristo kilometrami zjazdoviek priťahuje St. Anton tisíce lyžiarov. Vďaka novovybudovanej lanovke Flexebahn je prístupný už aj zo smeru Lechu a Zursu. Lyžiarske stredisko je zároveň jedným z najlepších après-ski centier v Rakúsku. Najväčšia párty v meste býva v obľúbenej disko kabíne MooserWirt a v Krazy Kangaruh, kde si návštevníci dávajú pivo už k predpoludňajšiemu viedenskému rezňu.

Pozrite si aj: 6 špeciálnych alpských jedál

VAL D’ISERE (FRANCÚZSKO)

Foto: Instagram

Obľúbené francúzske lyžiarske stredisko s približne troma stovkami kilometrov vyznačených zjazdoviek skrýva aj mnoho nepoznaných „voľných tratí“. Po lyžovačke sa väčšina ľudí vyberie do baru La Folie Douce, ktorý otvorili v roku 1980. Hostí reštaurácií La Fruitiere a La Cucucina sa snažia prilákať pestrou paletou programov, od saxofónových koncertov až po kabaretné predstavenia. Pre živú a DJ-hudbu navštívte Cocorico, pre pokojnejšie zážitky Grand Marnier a Rosee Blanchet. Ak sa po zatvorení miest v skorých večerných hodinách ešte nechystáte odpočívať, navštívte tanečné kluby Dick’s Tea Bar a Bananas.

VERBIER (ŠVAJČIARSKO)

Foto: Facebook

Táto oblasť nie je obľúbená len pre svoje rôznorodé trate pre lyžiarov a snowboardistov, ale aj pre párty, ktoré začínajú už poobede. Bar La Rouge mnohí nazývajú ako „zasnežená Ibiza“, ale ak túžite po živej hudbe a koncertoch, vyberte sa do baru Farinet. Väčšina lyžiarov končí svoj večer vo Farm Clube, kde sa v minulosti zabávali také známe osobnosti, ako David Bowie, James Blunt, Ed Sheeran alebo Roger Federer.

Prečítajte si aj: Už ste vyskúšali toto typické švajčiarske aprés ski jedlo?

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET