Darmo je jednou z najbohatších krajín Európy, cudzinci ju nemajú radi

Španielsko sa stalo najlepšou krajinou Európy a druhou najlepšou krajinou na svete. No jedna iná krajina prekvapila.

Foto: Shutterstock

InterNations zostavil rebríček 53 krajín podľa rovnováhy v pracovnom a osobnom živote opierajúc sa o 12 000 názorov cudzincov. Počas výskumu sa ľudí pýtali na možnosti usídlenia, práce a trávenia voľného času.

Výsledky ukázali, že Španielsko sa stalo najlepšou krajinou Európy a druhou najlepšou krajinou na svete. Nie je to prekvapivé, veď 9 z 10 opýtaných označilo túto stredozemskú krajinu kvôli možnostiam trávenia voľného času za najlepšiu, za čo čiastočne vďačí aj výbornému podnebiu a počasiu.

Foto: Unsplash

Na druhej strane majú Španieli nedostatky v možnosti zamestnať sa pre cudzincov, keďže 36% opýtaných uviedlo nespokojnosť s miestnym trhom práce. Naproti tomu 75% cudzincov sa nesťažovalo na rovnováhu medzi pracovným a osobným životom.

TOTO UMIESTNENIE ŠPANIELSKA V RÁMCI EURÓPSKEHO REBRÍČKA NIE JE PREKVAPUJÚCE, ALE ZAUJÍMAVÉ JE, ŽE NÓRSKO, KTORÉ JE JEDNOU Z NAJBOHATŠÍCH KRAJÍN SVETA, SA UMIESTNILO LEN NA 52. PRIEČKE.

Foto: Unsplash

Viac ako trištvrtiny cudzincov namietali na náklady na život, keďže pociťovali, že príjem, ktorý majú k dispozícii, im nepostačuje na pohodlný život.

Na poli spolužitia s miestnymi sa objavili tiež isté problémy, keď tretina opýtaných uviedla, že Nóri sú nepriateľskí, čo potom malo vplyv na ich nespokojnosť so spoločenskou situáciou. Ani nórska gastronómia nedostala plusové body, keď sa s možnosťami stravovania umiestnili na poslednom mieste.

POPRI TOMTO VŠETKOM OPÝTANÍ VYZDVIHLI AKO NAJVÄČŠIE POZITÍVA POLITICKÚ STABILITU, PRIAZNIVÚ KVALITU VZDUCHU A DOBRÉ ŽIVOTNÉ PROSTREDIE.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET