Najromantickejšie pláže na svete

Konečne je tu leto a čas zaslúženého odpočinku. Každý má, samozrejme, inú predstavu o dovolenke: niektorí ľudia dovolenkujú vo veľkých mestách, niektorí chodia do hôr, iní zase vyhľadávajú ostrovy. Pravdepodobne však existuje úplná zhoda, že každý rád strávi niekoľko romantických dní na krásnej pláži.

Foto: 123rf

Aj keď nezáleží na tom, kde sa nachádza konkrétna pláž, hlavnou vecou je, aby sme mali veľa nezabudnuteľných zážitkov. Na našej planéte je veľa krásnych destinácií, kam sa oplatí ísť na návštevu, spoznávať krajiny, kúpať sa v priezračných, krištáľovo čistých vodách mora a obdivovať západ slnka. Aspoň raz za život...

Maldivské ostrovy

Foto: 123rf

Maldivy sú symbolom pre tie najkrajšie pláže na svete.

Dovolenka na Maldivách bude zaručene nezabudnuteľným zážitkom. Súostrovie sa skladá z 26 atolov a 1192 ostrovov, z ktorých 87 prijíma turistov. Na ostrovy otvorené cestovnému ruchu sa dá dostať hydroplánom alebo motorovým člnom. Na turistov čakajú nádherné biele piesočné pláže, bohatá príroda, tyrkysové lagúny. Mnohí prichádzajú na svadobnú cestu, zatiaľ čo iní prichádzajú pre potápanie na tieto romantické ostrovy.

Havaj – kde každá pláž je krásna

Foto: Getty Images Hungary

Ak hľadáte Raj na Zemi, havajské súostrovie je odpoveďou pre vás.

Štyri z ôsmich Havajských ostrovov sú obzvlášť obľúbené u turistov. Samotné ostrovy sú nádherné, ale okrem prírodných zaujímavostí sú skutočným veľkým treskom pláže. Súostrovie si zaslúži názov Raj na Zemi. Najkrajšou plážou na Oahu je Lanikai, známa tiež ako „nebeské more". Krajina s azúrovým morom a oslnivo žiarivou piesočnou plážou je ako fotografia z kalendára a je absolútne ideálna na kúpanie!

Boracay, Filipíny

Foto: 123rf

Pláž Yapak na Filipínach je známa svojim bielym pieskom.

Nie je náhoda, že toto tropické letovisko na Filipínach je považované za jedno z najromantickejších miest na svete. Je jedným z najobľúbenejších cieľov vďaka svojim krásnym plážam s bielym pieskom. Pláž Yapak je známa svojimi bielymi mušľami, pláž Balighai romantickým prostredím a pláž White Beach je povestná pohľadom na najkrajší západ slnka na svete.

Bora Bora, Francúzska Polynézia

Foto: Pexels

Francúzska Polynézia je jediné miesto na svete, ktoré sa môže porovnávať s Maldivami.

Ostrov Bora Bora s rozlohou iba 29 kilometrov štvorcových je klenotom Francúzskej Polynézie. Jeho meno znamená „prvorodený", pretože podľa legendy tento ostrov bol prvý, ktorý vystúpil z vody. Tu sa nachádzajú niektoré z najkrajšie sfarbených lagún na svete s tyrkysovými vodami, kde môžete vidieť úžasné koraly a farebné ryby. Jeho pláže sú mimoriadne romantické, a preto sú obzvlášť obľúbené najmä pre novomanželov na svadobnej ceste.

Pláž Meduza, Slovinsko

Foto: 123rf

Za najromantickejšími plážami netreba chodiť ďaleko. Príkladom je pláž Meduza v Slovinsku.

Aj pri Jadranskom mori nájdeme skutočné drahokamy! Len päť obcí sa delí na krátkom slovinskom pobreží a jediná prírodná piesočná pláž v Slovinsku je v Portoroži. Väčšina pláží patrí k niektorému z hotelov, ako napríklad pláž Meduza s modrou vlajkou, ktorá je jednou z najkrajších pláží na Jadrane. More je krištáľovo čisté, ale na dne sú skaly a kamene aj tam, kde sú brehy inak piesočné. Nie je tu núdza o rekreačné príležitosti a romantiku, a je osobitnou výhodou, že je blízko!

Luskentyre, Škótsko, ostrov Harris

Foto: Getty Images Hungary

Prenádherná pláž bez turistov - to je Luskentyre v Škótsku.

Pobrežie ostrova Harris je úplne úchvatné. Z neobyčajného výhľadu by sme si dokonca mohli myslieť, že sme v Karibiku. V juhozápadnej časti ostrova Harris sú široké piesočné úseky, ale tieto pláže nie sú plné turistov a hotelov. Pláž Luskentyre je mnohými obľúbená, pretože ponúka úžasný výhľad na ostrov Taransay a na hory, ktoré sa týčia na severe ostrova Harris.

AMI MÉG ÉRDEKELHET