4 autentikus pizzéria, amit ne hagyjunk ki, ha Nápolyban járunk!

Ha a tökéletességet szeretnénk megtapasztalni.

pizzák a kemencében

Ha a világ legtökéletesebb szeleteit szeretnéd megkóstolni, ajánlunk négy olyan kihagyhatatlan helyet a pizza fővárosában, amit szinte bűn kihagyni.

L’Antica Pizzeria Da Michele

www.instagram.com

A világhírű pizzéria, ahol Julia Roberts evett az Ízek, imák, szerelmek című filmben vagy ahol Steven Spielberg filmrendező is tiszteletét tette. Az ikonikus hely minden eleme egyszerű: a csempézett belső terektől kezdve a lecsupaszított étlapig, ahol csak kétféle választási lehetőség áll előttünk: mozzarellával vagy anélkül.

Ha az olasz tájakba is szerelmes vagy a gasztronómián túl: Mesés dél-olasz tájak

Sorbillo

www.instagram.com

A Sorbillo előtti, éhes vendégekből álló izgatott tömeg elgondolkodtathat minket, hogy vajon valóban megéri-e kivárni ezt a hosszú sort. Amíg ezen agyalunk, vegyünk egy hűsítő üdítőt a szomszédos kis kioszkból, és várakozás közben csak élvezzük a nápolyi utca hangulatát. Így hamar elrepül majd az idő és már azon kapjuk magunkat, hogy neki is láthatunk a pizzánk elfogyasztásához.

Akár odabent a meleg, hangulatos belső térben, akár az utcára kiülve esszük meg fogásunkat, nem fogunk csalódni. A menü olyan klasszikusokat tartalmaz, mint a Marinara vagy a Margherita, valamint egy maroknyi ötletesebb, extrább változat közül is szemezgethetünk.

Ezt is olvasd el! Túl a pizzán – Ezeket kóstold meg, ha Nápolyban jársz!

50 Kaló

www.instagram.com

A város gazdagabb részén található 50 Kaló az extravagáns feltétekkel rendelkező pizzák mellett a jó borok otthonaként vált ismertté, mindössze néhány lépésre a vízparttól.

A csúcsminőségű alapanyagokra összpontosítva drágább, mint a központban található helyek, de mondanom sem kell, ha megkóstoljuk, érteni fogjuk rögtön a TimeOut cikke szerint, mire is megy el az a plusz néhány euró.

Pizzeria Oliva e Da Carla E Salvatore

www.instagram.com

Salvatore pizzériája mestere a szakmájának, így ha ínycsiklandóan fantáziadús pizzákat kóstolnánk, ez lesz a mi helyünk. Bár a környék nem a legbiztonságosabb, nagyobb társaságban bátran nekiveselkedhetünk a kulináris élménynek, ami után örökre szívünkbe zárjuk Nápoly csodálatos gasztronómiáját.

AMI MÉG ÉRDEKELHET