Szereted, ha nyaralás alatt jó idő van? Ez a 10 város nem fog cserben hagyni.

Bár az eső hasznos és jó, nyaralás közben nem mindig örülünk neki felhőtlenül...

Granada
Fotó: Shutterstock
Hosszú távú adatok elemzése után kiderült, melyik 10 európai városba induljunk nyaralni, ha egy hétig inkább a napsütést választanánk felhők helyett. Ha okosan tervezünk, még a poggyászunk is kisebb lesz, így olcsóbban is úszhatjuk meg a nyaralást!

Talán nem meglepetést, hogy a dél-európai országokban és a Mediterráneumban van a legmelegebb és a legnaposabb időjárás kora nyáron. A következő 10 európai városban már egy hónapja tombol a nyár, de még nincs 40 fok, mint augusztusban. Ha szeretnél a szabadságod alatt jó időt kifogni, akkor vegyél elő ceruzát, és jegyzetelj, hova érdemes foglalni!

Bízzuk az adatokra!

Fotó: Shutterstock

Dél-Európa egyes részein sokkal kiegyensúlyozottabb az időjárás, mint itt a Kárpát-medencében, ahol jönnek-mennek a frontok, ciklonok, hol északi szélben, hol Délről érkező meleg esőben van részünk. Itt akár egy napon belül is megtapasztalhatjuk mind a négy évszakot, míg Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban vannak olyan városok, ahol nagyon magas a napos órák száma évente és nincsenek ekkora kilengések. A World Weather Online időjárás-előrejelző oldal adatai alapján a Holidu nyaralókereső Európa 300 legnépesebb városának időjárását elemezte 2009 és 2021 között, ezek alapján állt össze az a toplista, ami a következő utazásodhoz adhat ötletet.

10 európai város, ahol a legtöbbet süt a nap:

Fotó: Shutterstock

  1. Alicante, Spanyolország
  2. Catania, Olaszország
  3. Murcia, Spanyolország
  4. Málaga, Spanyolország
  5. Messina, Olaszország
  6. Valencia, Spanyolország
  7. Nizza, Franciaország
  8. Las Palmas, Spanyolország
  9. Granada, Spanyolország
  10. Palermo, Olaszország
A teljes listát itt tudod megnézni.


AMI MÉG ÉRDEKELHET