Pocit ako v pretekárskom kokpite

Zážitok z paliva pre motoršport si teraz môžete dopriať aj vy. Pretekárske autá a motorky na Slovensku si teraz môžu natankovať Racing Fuel 102+, dostupné na piatich čerpacích staniciach Slovnaft.

Foto: Slovnaft

Majitelia športových áut a motocyklov si na Slovensku môžu dopriať aj športové palivo. Skupina MOL, kam patrí aj spoločnosť Slovnaft, vyvinula špeciálne palivo Racing Fuel 102+. Tento vysokooktánový motorový benzín prevyšuje aj vlastnosti bežne dostupných prémiových palív EVO Plus a vďaka nemu dostanete z motora maximálny výkon aj stabilitu.

Viac oktánov, viac kyslíka

Foto: MOL Racing Fuel

Nové palivo je použiteľné do nepreplňovaných (atmosférických) aj preplňovaných motorov s turbodúchadlami. So 102 a viac oktánmi sľubuje silný motoristický zážitok, aj keď ho na stojanoch čerpacích staníc Slovnaft nájdete s označením E10. To sa zvyčajne udáva pre palivá s biozložkou, no v tomto prípade je bioetanol nahradený etyl-terc-butyl-éterom. Ten zvyšuje výhrevnosť a znižuje emisie. Zároveň na seba neviaže vodu a je teda najlepšie skladovateľným palivom. Ideálne spaľovanie podporuje vysoký obsah kyslíka v palive. Až 3,5-percentný podiel kyslíka dodáva horeniu tak potrebný kyslík.

Na týchto čerpacích staniciach natankujete Racing Fuel 102+

Foto: Slovnaft

Za každý natankovaný liter tohto paliva sa vám vo vašej aplikácii Slovnaft MOVE pripočíta 6 bodov a zľava od 5 centov vyššie, podľa vašej úrovne. Keďže je však športové jazdenie vášňou nie pre každého Slováka, toto palivo je dostupné len na piatich čerpacích staniciach. V Bratislave ho natankujete pri Troch vežiach na čerpacej stanici Slovnaft Bajkalská, ďalej pri Slovakia Ringu na čerpacej stanici v Šamoríne. Stred Slovenska strategicky pokrýva čerpacia stanica v Brezne a druhé najväčšie mesto Slovenska zas slovnaftka v Košiciach na Luníku I. A pre kompletné pokrytie krajiny až na samý východ si Racing Fuel 102+ natankujete aj v Michalovciach a to na Močarianskej II. Po natankovaní už zostáva iba popriať, aby ste si športové jazdenie so športovým palivom užili naplno a pritom bezpečne.

Racing Fuel 102+ je sezónnym palivom, v ponuke bude ešte do konca októbra tohto roka. Motoristi sa naň môžu tešiť opäť na jar budúceho roka.

AMI MÉG ÉRDEKELHET