NÁVRAT LEGENDY: LADA NIVA BRONTO JE SPÄŤ

Masívnejší vzhľad a ešte lepšie terénne vlastnosti – to je nové Bronto.

Foto: Lada

Hoci sa Lada Niva predáva už od roku 1977, za ten čas sa zmenila iba nepatrne. Fanúšikovia ju zbožňujú napriek tomu, že ani po technologickej stránke nedokázala vždy držať krok s dobou. Dôvodom bola kľúčová vlastnosť legendárnej značky: poradiť si aj s tým najnáročnejším terénom a doviezť posádku vozidla de facto hocikam.

Bronto v špičkovej verzii

Foto: Lada

Ruský výrobca sa po ročnej prestávke rozhodol vrátiť k špičkovej verzii modelu Bronto. Výsledkom je vozidlo, pri ktorom si prídu na svoje priaznivci extravagantnejšieho dizajnu a ešte lepších offroadových parametrov. Najvýraznejšia zmena sa však týka interiéru.

Pripomienka osemdesiatych rokov

Foto: Lada

Vynovená prístrojová doska naďalej pripomína osemdesiate roky, ale sedadlá sú komfortnejšie a vyhrievané. Nová je aj klimatizácia a vnútorné osvetlenie. Vďaka lepším tlmiacim materiálom je auto tichšie, čo oceníte pri každodennom jazdení.

Bronto je ľahko identifikovateľné vďaka širšiemu obloženiu podblatníkov, jedinečnému dizajnu masky chladiča a umelohmotným ochranným krytom. Svetlá výška modelu sa zvýšila o 3,5 centimetra, Bronto dostalo 15-palcové terénne pneumatiky. Ruský tereniak naďalej poháňa 1,7-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 83 koní.

AMI MÉG ÉRDEKELHET