Hiába az egyik leggazdagabb Európában, a külföldiek nem szeretik ezt az országot

Norvégia fővárosa, Oslo

Az InterNations 53 országot rangsorolt a munka és magánélet egyensúlyával kapcsolatosan, 12 000 külföldi véleményére támaszkodva. A kutatás során a résztvevőket a letelepedés, munkavállalás és szabadidős tevékenységeikről faggatták.


Foto: UnsplashBarcelona

Az eredmények alapján a megkérdezettek Spanyolországot nevezték meg Európa legjobb és a világ második legjobb országának. Ez nem meglepő, tekintettel arra, hogy a mediterrán ország szabadidős lehetőségei iránti elégedettség 10-ből 9 embert érintett, ami részben az éghajlat és az időjárás kiváló volta miatt van.

Ugyanakkor a spanyoloknak a külföldi munkavállalásban van némi hiányosságuk, mivel a megkérdezettek 36 százaléka elégedetlen volt a helyi munkaerőpiaccal. Ennek ellenére a külföldiek 75 százaléka nem panaszkodott a munka és a magánélet egyensúlyával kapcsolatban.

Az európai rangsorban való első helyezés nem meglepő Spanyolország esetében, azonban érdekes, hogy Norvégia, mint egyike a világ leggazdagabb országainak, csak a 52. helyen végzett.

A külföldiek több mint háromnegyede kifogásolta a helyi megélhetési költségeket, mivel úgy érezték, hogy a rendelkezésre álló jövedelem nem elegendő a kényelmes élethez.

A helyiekkel való kapcsolatok terén problémák merültek fel, mivel a válaszadók egyharmada úgy vélekedett, hogy a norvégok barátságtalanok, ami befolyásolta elégedetlenségüket a társadalmi helyzetükkel kapcsolatban. Norvégia gasztronómiai színtere sem kapott dicséretet, mivel az étkezési lehetőségek tekintetében a világon utolsó helyen szerepelt.

Mindezek mellett a megkérdezettek kiemelték a politikai stabilitást, a kedvező levegőminőséget és a jó környezetet, mint pozitívumokat.

(Forrás: Euronews)

AMI MÉG ÉRDEKELHET