Nem szeretnél egyszer saját szigeten nyaralni?

5 szigetet gyűjtöttünk össze, ahol megfizethető áron kibérelheted az egész földdarabot, szállásostul. Helló, Robinson!

sziget
Fotó: Shutterstock
Mi lenne, ha csak egyetlen egyszer a saját szigeteden nyaralhatnál, ahova csak az teszi be a lábát, akit te hívsz meg? De nem kell magányosan tengetni a napokat, hiszen több szállás alkalmas baráti társaságok vagy nagyobb családok fogadására is, a lényeg, hogy te választod meg a szomszédaidat. Vagy tényleg elbújtok kettesben, hogy egy hétig senki ne zavarjon. Az alábbi gyűjtésünkben megfizethető magánszigeteket szedtünk össze. Vigyázat, nem nehéz elcsábulni!

Szerencsére ma már az Airbnb-n rengeteg féle szállás közül választhatunk a legkisebb, legolcsóbb apartmanoktól a többemeletes villákon át a hegyi kabinokig, amelyek mellett most már magánszigeteket is kibérelhetünk magunknak viszonylag kedvező áron. De legalábbis nem kell hozzá a világ 100 leggazdagabb embere közé tartozni, hogy megengedhessük magunknak. Praktikus és költséghatékony megoldás lehet, ha egy nagyobb baráti társasággal vagy családtagokkal bérlitek ki ezeket a fantasztikus helyeket, melyeket a következő szempontok szerint választottunk ki: fontos a szép strand, hogy lehessen fürdeni, és lényeges, hogy az ár ésszerű keretek között legyen.

Svéd nomád ház

Fotó: Airbnb

Annak ellenére, hogy ez a tipikus kis svéd kabin új, nem szereltek bele vezetékes vizet és villanyt, vagyis aki ebben a kis házikóban szeretne pihenni, kénytelen fával fűteni, tűzön főzni és a sötétedéssel egyidőben ágyba bújni. Mobilhűtőszekrény viszont van, tehát ha elég sok étellel feltankolunk, az étkezésekre nem lesz gondunk. A komfort hiányát ugyanakkor kompenzálja a 10 hektárnyi privát sziget és a lélegzetelállító kilátás. A tulajdonos hajóval viszi a vendégeket az aprócska földdarabra, egy csónak és kajak pedig bármikor a rendelkezésünkre áll, ha megmozdulnánk. A ház 4 főnek kényelmes, az ára pedig éjszakánként 157 eurótól indul, 4 fővel számolva.

Meleg és kényelem: Farfarikulac, Horvátország

Fotó: Airbnb

Ha melegebb helyen szeretnél magánszigetet bérelni, ráadásul több komforttal, akkor irány Horvátország. Ez az apró sziget, Farfarikulac, az Adriai-tenger egyik éke. A 7000 négyzetméteres szigeten felépített nyaraló kényelmes, otthonos, nem puccos és ahhoz képest, hogy egy egész szigetet birtokolhatsz pár napig, nem is drága: 199 euró éjszakánként az ára, és összesen 6 fős az épület. A házból kilépve pedig már előtted is van a saját tengerpartod és egy kis privát csónak, amivel bármerre elkirándulhatsz a közeli szigeteket érintve.

Három kunyhó 3 párnak: Kuopio, Finnország

Fotó: Airbnb

Ezen a finn szigeten 3 apró faház – amit Mökkinek neveznek a helyiek – áll, tehát családi és baráti nyaralásra is tökéletes, hiszen szeparáltan és mégis együtt nyaralhatnak a párok, családtagok. És persze nem lenne igazi finn nyaralóhely, ha nem tartozna a szálláshoz szauna is. Az összes épületnek hatalmas ablakai vannak, hogy akkor is a természetben érezhessük magunkat, amikor bent melegszünk a faházakban. A berendezésre a skandináv egyszerűség és a maximális kényelem jellemző – mindez éjszakánként 175 eurótól a tiéd lehet, a szállás 6 fős.

Született favágóknak és aranyásóknak: Outer Sheep Island, Kanada

Fotó: Airbnb

Ez a hatalmas kanadai sziget mind a tiéd lehet! A rajta álló faház igen puritán, de 3-4 főnek kényelmes, és tartozik pár kajak és kenu is a szálláshoz. A ház pont olyan, mint ahogy elképzeljük a kanadai favágók életét, akik hetekig ilyen kunyhókban élnek, amíg kitermelik a fát adott területen. A házból rálátni az óceánra, így elmondható, hogy kevés ennyire természetközeli szállás létezik, ahol csak a csillagos ég, a végtelen víz és a vadállatok hangjai vesznek körül. A szigetről 20 percet kell evezni, hogy egyáltalán lakott területre érj és emberi szót hallj (a környéken egyébként franciául beszélnek). Ez a hatalmas sziget olcsón, már 88 euró/éjszaka áron a tiéd lehet, az épület 4 fős.

Ahol főznek is rád: Fort Morgan Cay, Honduras

Fotó: Airbnb

A közép-amerikai Honduras egyik apró szigete csak arra vár, hogy felfedezd, majd megmártózz a langyos Karib-tengerben anélkül, hogy bárkivel osztozkodnod kellene a tengerparton. Ezt a magánszigetet minimum 10 főtől lehet kibérelni, úgyhogy keresned kell pár utazótársat, hogy élvezhesd ezt a paradicsomi helyet. A szálláshoz jár napi háromszori étkezés és programlehetőségek: jóga, pecázás, csónakos kirándulás, homokszobrászat. A hondurasi szigetet 273 euróért bérelheted ki éjszakánként minimum 10, maximum 20 főre.


AMI MÉG ÉRDEKELHET