A tengerparti gyöngyszem, amit Olaszország legszebb helyének választottak

Csodálatos természeti adottsága mellett a hely saját vöröshagymafajtájáról is egyre ismertebb.

Tropea, Olaszország

Tropea egy ízig-várig dél-olaszországi üdülőváros – egészen közel a csizma alakú ország lábujjához.

Tropea több száz kilométerre fekszik délre a legnépszerűbb olasz turisztikai központoktól – Rómától, Nápolytól és az Amalfi-parttól. A mindössze hétezer fős lakosságú település így tökéletes úti cél azoknak, akik elsősorban egy kis tengerparti kikapcsolódásra vágynak.

Ezt is olvasd el! Ezeket a tengerparti olasz falvak, még a főszezon előtt érdemes meglátogatni

www.instagram.com

Tropea 2021-ben elnyerte a Borgo dei Borghi, azaz a falvak faluja díját is, amelyet maguk az olaszok szavaztak meg. A helyet akkor a tenger, a nap, a művészet, a kultúra, az építészet, a gasztronómia és a vendégszeretet mámorító kombinációjáért ünnepelték – olvasható az Express cikkében.

A voksoláson egyébként a második helyen a szardíniai Baunei, a harmadikon pedig a napfényben fürdőző, szicíliai Geraci Siculo végzett.

Tropeát a Tirrén-tenger gyöngyszemeként is nevezik, lenyűgöző sziklás környezete a fehér homokos strandokkal kombinálva minden odalátogatót egyből rabul ejt.

Három évvel a kitüntetése utána a gyöngyszem újabb elismerést kapott, hiszen nemrég a negyedik helyre került az álomszép tengerparti falvak, amelyeket tavasszal érdemes felkeresni" listájára, amelyet az Euronews tett közzé.

Ez is érdekelhet: Néhány népszerű olasz faluban még mindig ezt az ókori görög nyelvet beszélik

Tropea méltatlanul ismeretlen, nem gyakran kerül be az utazni vágyók útitervébe. Ezen az sem segít, hogy Calabria tartományt sokszor emlegetik a sajtóban az ország legszegényebb régiójaként, ahol erősen jelen van a szervezett bűnözés. A Euronews cikke szerint ennek ellenére is érdemes átgondolni, hogy ellátogassunk a kisvárosba, amely amellett, hogy Olaszország legszebb falva, egy gasztronómiai paradicsom is egyben.

www.instagram.com

A városban járva tehát kulináris élményekben sem lesz hiány: a cipolla rossa di Tropea, egy helyi vöröshagymafajta, amely egyedi fűszeres ízt ad az ételeknek. Ha ezt egyszer megkóstolunk, biztosan ott marad az emléke az ízlelőbimbóinkban.

AMI MÉG ÉRDEKELHET