Mártózz meg te is! Íme 5 olasz termálfürdő a hideg ellen

olasz termálfürdő
Shutterstock

Olaszország elsősorban nem a termálfürdőiről híres, pedig akad náluk bőven ebből a természeti kincsből. Íme öt helyszín, amit a wellness rajongóknak nem érdemes kihagyniuk!


Saturnia 

Olaszország egyik leghíresebb természetes fürdőjének a toszkán Saturnia számít, melynek kénben gazdag vize garantáltan ellazítja a látogatókat. A mészkőteraszos fürdőt már az ókorban is használták, a legkedveltebb részének pedig egyértelműen azok számítanak, melyeket a Cascate del Mulino vízesés táplál.

Olvastad? Pöstyén, a világhírű gyógyfürdő

Pantelleria

Dél-Olaszországban, Szicília partjától 85 kilométerre található Pantelleria vulkanikus szigete, amit a természetes medencék termálforrásai és a gyógyvizek tesznek igazán vonzóvá. Az itt található fürdők teljesen ingyenesek, és többféle lehetőséget kínálnak a látogatóknak:

a sárfürdőzéstől kezdve a kénes gyógyvizekig, egy kis regenerálódásért bátran válasszuk a térséget.

Az egyik legismertebb helyszínnek a Lago di Venere tava számít, melynek vize általában 40 és 50 Celsius-fokos hőmérséklet között mozog, de hasonlóan meleg vízzel találkozhatunk Gadirnál is.

Ez is érdekelhet? 5 gyógyfürdő, amiknek bakancslistán a helyük

Bagni San Filippo

Fotó: Shutterstock

Olaszország közepén, Firenze és Róma között egy olyan melegvizű fürdőhelyre bukkanhatunk, ami az erdő közepén van. Bagni San Filippo falujához közel – hasonlóan Saturniához – mészkősziklák közti tavacskákra bukkanhatunk. Az óriási fehér sziklát évszázadok alatt formálták a kalcium-karbonát lerakódások, a fürdőzés közben a medencék alján pedig még egy kis gyógyerejű sarat is találhatunk – mutatja be a területet a Forbes.

Bagni di Bormio

Fotó: momii1905 / Instagram

Lombardia északi régióját nemcsak síelés miatt érdemes meglátogatnunk, ugyanis itt található az ezeréves kőfalakkal körbevett Bagni Vecchi (idős fürdők – a szerk.). A nagy külső medence 40 Celsius-fokos vízzel várja a látogatókat, akik pihenés közben a Dolomitok havas csúcsaiban gyönyörködhetnek.

Bullicame

Fotó: Getty Images/DEA/A. De Gregorio

A Rómának otthont adó Lazio régiójának gőzölgő medencéi tökéletes programot biztosítanak télre. A gyógyhatású fürdők egy park közepén helyezkednek el, és 58 Celsius-fokos vizeiket már a középkorban is kihasználták – ráadásul még Dante Isteni színjátékában is találunk rájuk utalást.

AMI MÉG ÉRDEKELHET