Őszi kultúra - könyvek és sorozatok

A nappalok rövidülnek, a bent töltött idő pedig hosszabbodik. Segítünk, hogy tartalmas legyen!

Fotó: Shutterstock

Nobel-díjas író krimije, minden idők leggazdagabb emberének története, népszerű sorozatok újabb évadai. Az idei őszi kulturális kínálat a legigényesebb elvárásokat is kielégíti.

Könyvek

Greg Steinmetz: Minden idők leggazdagabb embere

www.instagram.com

Ismerje meg a világ valaha volt leggazdagabb bankárjának történetét, aki katonai hadjáratokat és Magellán világ körüli útját is finanszírozta. Jakob Fugger több mint háromszáz oldalas portréjának (Minden idők leggazdagabb embere) szerzője Greg Steinmetz újságíró és Wall Street-elemző.

Olga Tokarczuk: Hajtsad ekédet a holtak csontjain át

Fotó: Libri

Egészen más műfajt képvisel az irodalmi Nobel-díjas Olga Tokarczuk krimije (Hajtsad ekédet a holtak csontjain át). A vadászok és orvvadászok rejtélyes haláleseteiről szóló, a lengyel határvidéken játszódó történetből Agnieszka Holland készített nagysikerű filmet.

Sorozatok

Dexter, Showtime

Többévnyi szünet után tér vissza a tévéképernyőre a már kultikusnak számító Dexter sorozat. Az amerikai Showtime csatorna ősszel tervezi műsorra tűzni a kilencedik évadot. A sorozatgyilkos Dexter Morgant továbbra is Michael C. Hall játssza.

Vaják, Netflix

www.youtube.com

Road to Season 2 Trailer | The Witcher

A világszerte népszerű Sapkowski-fantasy, a Vaják rajongói duplán örülhetnek: A Vaják: A Farkas Rémálma című animációs film után, amely Vesemir sorsáról szól, a Netflix a Vaják második évadával készül. Ríviai Geralt bőrébe Henry Cavill bújik bele.

AMI MÉG ÉRDEKELHET