Bess IMAGO Iter: pojazdný drevodom snov

Obytne prívesy, ktorých dizajn pripomína populárne mini domy na Instagrame, sa tešia čoraz väčšej popularite.

Foto: BESS

Rastúci záujem o pojazdne bývanie naplno využila aj firma Bess. Na trh uviedla model Imago Iter – kompaktnú kabínu, ktorá môže byť ťahaná podobne ako obytný prives.

Inšpirácia z tradičných japonských drevostavieb

Foto: BESS

Spoločnosť sa okrem iného inšpirovala tradíciou japonských drevených stavieb. Hoci jej minidomy na kľúč sa tešili veľkému záujmu aj doteraz, IMAGO Iter je ich prvým výrobkom na kolesách. Kabína je vyrobená z cédrového dreva hrubého sedem centimetrov, ktoré môže byť na streche nahradené špeciálnym plastom.

Kuchyňu či umývadlo nečakajte

Foto: BESS

Interiér pôsobí minimalisticky, na troch stenách sú okna, na štvrtej sklenené posuvné dvere. Za základnú cenu 30-tisíc dolárov ani nemožno očakávať viac. Kuchyňu či umývadlo by ste v pojazdnom drevenom dome hľadali márne, jediným „zariadením“ je koliesková prívesná konštrukcia.

Interiér podľa gusta

Foto: BESS

Výrobca sa rozhodol ponechať zákazníkom voľnosť pri zariaďovaní interiéru a každý si môže vyskladať úctyhodných 21 štvorcových metrov podľa gusta. Hmotnosť minidomu je 2 090 kilogramov, vďaka čomu máte voľné ruky pri výbere príslušenstva. Prirodzene, musíte dodržať maximálnu prípustnú hmotnosť prívesu.

Foto: BESS

AMI MÉG ÉRDEKELHET