Portugáliát keresztül-kasul beutazhatod vonattal 49 euróért

Nem minden szakaszra érvényes, de sokra igen, és külföldieknek is jár.

Fotó: Shutterstock

Európa fejlettebb területei igyekeznek előtérbe helyezni a közösségi és a kerékpáros közlekedést, hogy mérsékeljék az autók által okozott károsanyag-kibocsátást és a dugókat. Most Portugália is beállt abba sorba, amely anyagi előnyökkel teszi kecsegtetőbbé a vonatot. A EuroNews emlékeztet arra is, hogy ezzel Portugália többek között Németországhoz és Spanyolországhoz csatlakozik, amelyek már bevezették a kedvezményes vasúti ajánlatokat.

Fotó: Shutterstock

A Comboios de Portugal (CP) nemzeti vasúttársaság által kiadott új bérlet havi 49 euróba kerül és bárki számára elérhető, beleértve a turistákat is, ráadásul néhány kivételtől eltekintve az összes regionális hálózaton érvényes. Az új bérlettel utazók korlátlan számú utazást tehetnek az adott hónapban, ám az azonos árú németországi bérlettel ellentétben a portugál bérlet nem vehető igénybe a helyközi vonatokon, például az Alfa Pendular, Intercidades, InterRegional és Internacional járatokon. Emellett a portói, lisszaboni és coimbrai helyi érdekű hálózatokon, illetve a Douro-, Alentejo- és déli vonalon sem érvényes.

Fotó: Pixabay

Ám a portugál nemzeti vasúti bérlet ezzel együtt is jelentős területet fed le, ráadásul bárki, így a külföldiek számára is elérhető. Az egyetlen feltétel az érvényes CP ügyfélkártya, amely azonban 6 euróért könnyen igényelhető országszerte a CP jegypénztáraiban. A kártya megvásárlásához egy hivatalos okmány, például személyi igazolvány, jogosítvány vagy útlevél, valamint egy útlevél méretű színes fénykép szükséges. A CP-kártya igénylőlapja innen tölthető le.

AMI MÉG ÉRDEKELHET