Átalakul a vasúti közlekedés Pozsony és Bécs között

Fel kell készülni a menetrend változására és az útvonal újratervezésére.

Pozsonyi vasútállomás

Jövő héten megkezdődnek a Pozsony és Marchegg között húzódó pálya javítási munkálatai, így közel 9 hónapig akadozni fog a szlovák és osztrák főváros közötti vasúti közlekedés.

Bár a buszmenetrend és egyéb vasúti vonalak változatlanok maradnak, a Pozsony és Bécs között vonattal utazóknak március elejétől komplikációkkal és menetrendváltozással kell számolniuk.

A szlovákiai vasúti pályákért felelős Železnice Slovenskej Republiky (ŽSR) ugyanis ekkor kezdi meg a Pozsony (Devínska Nová Ves) és az osztrák Marchegg városa között húzódó pálya felújítását.

Ez is érdekelhet: Vonattal 2024-ben? Mutatjuk, hol érdemes kipróbálni Európában

Ennek következtében a REX Pozsony-Marchegg-Bécs államközi vonalat felfüggesztik.

A javítások várhatóan december közepéig tartanak – idézi a Železničná Spoločnosť Slovensko (ZSSK) közleményét a Spectator.sk.

A pozsonyi főpályaudvarról Petržalka állomásra a 93-as vagy az N93-as autóbuszokkal juthatnak el az utasok. Azt is érdemes tudni, hogy nem lesz szükségük külön buszjegyre, ugyanis elég, ha a jegyvizsgálónak bemutatják a nemzetközi vonatjegyüket.

Ezt is nézd meg! Mindent a szemnek: 5 videó a világ legszebb vonatútjairól

A REX vonatok Petržalka és Bécs között óránként közlekednek majd, csúcsidőben félóránként. A REX-vonal Kittsee-n keresztül szállítja az utasokat az osztrák fővárosba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET