Preferencie pasažierov: radšej sedieť vedľa mačky ako vedľa dieťaťa

Každý vie, že ani mačky nie sú také otravné, ako deti. Menej mraučia, tvária sa inteligentne a nekladú nepríjemné otázky. Vôbec sa teda nemusíte čudovať výsledkom nedávneho prieskumu.

Foto: Shutterstock

Najnovší prieskum ukázal, že pasažieri v lietadle si radšej sadnú vedľa domáceho miláčika než vedľa dieťaťa. Je však otázne, či respondenti brali do úvahy aj terapeutické hady, potkany a pavúky ako potenciálnych spolucestujúcich.

Nová štúdia spoločnosti Upgraded Points potvrdzuje všeobecne rozšírený názor, že počas letov väčšina ľudí nechce sedieť ani vedľa domáceho zvieratka, ani vedľa malého dieťaťa. Ak by si však museli vybrať, aj 57% tých, ktorí nemajú žiadneho domáceho miláčika, si radšej sadne vedľa zvieratka než by mali sedieť vedľa dieťaťa – píše Thrillist.

Foto: Pixabay

Výskum zo septembra 2023 ukázal viacero zaujímavostí. Okrem iných aj to, že 85% majiteľov domácich miláčikov čelilo cestovným výzvam či obmedzeniam, keď cestovali spolu so svojím zvieratkom.

Tretina z nich rád vezme na dovolenky aj svojho chlpáča, ale iba 17% berie pri plánovaní cesty ohľad na to, či ide o lokalitu priateľskú k zvieratám. Zhruba dve tretiny opýtaných majiteľov zvierat však naznačili, že v animal friendly hoteloch sú ochotní priplatiť si za služby.

Letecké spoločnosti sledujú dopyt na trhu a okrem miest pre zvieratá začali ponúkať na svojich linkách aj zóny bez detí. Otázka znie, že kedy sa objavia možnosti vybrať si v lietadle zónu bez mužov, bez žien, bez obéznych, bez parfumov a bez iných vecí. A bude sa dať vybrať miesto so škaredou letuškou?

AMI MÉG ÉRDEKELHET