Z Viedne sa opäť bude lietať priamo do Shenzhenu: čo tam vidieť?

Hainan Airlines, najväčšia súkromná letecká spoločnosť Číny, obnovuje svoju priamu leteckú linku medzi Viedňou a vysoko technologickým metropolom Shenzhen.

linka Viedeň - Shenzen
Foto: Hainan Airlines

Od 29. mája 2024 budú lietadlá spoločnosti opäť spojovať tieto dve destinácie dva razy týždenne.

Niečo o Shenzhene

Shenzhen, s populáciou približne 17 miliónov, je známy svojím búrlivým ekonomickým rozvojom a postavením vedúceho technologického centra. Je domovom pre mnohé medzinárodné korporácie a startupy. Toto mesto ponúka dynamickejšiu a inovatívnejšiu tvár Číny. Pre turistov je to brána nielen do Shenzhenu, ale aj do širšej oblasti Číny, s ľahkým prístupom k mnohým destináciám – ako je Hong Kong, Macau, či môže poslúžiť ako dobrá prestupová stanica pri letoch do juhovýchodnej Ázie.

Foto: Unsplash

Od pláží po kultúru

Ak sa rozhodnete zostať v Shenzhene (Šen-Čene) zistíte, že je rajom pre milovníkov pláží, s atrakciami ako Dameisha Beach, kde si môžete vychutnať slnko a jemný piesok . Pre tých, ktorí uprednostňujú kultúru a umenie, je Dafen Oil Painting Village nevyhnutnou zastávkou. Tu sa nachádza viac ako 1 200 dielní a viac ako 8 000 maliarov, ktorí vytvárajú repliky známych diel.

Niečo pre rodiny, aj milovníkov prírody

Foto: Unsplash / Joshua Fernandez

Pre rodiny s deťmi je Happy Valley s deviatimi tematickými oblasťami a viac ako 100 atrakciami ideálnym miestom pre zábavu . A pre tých, ktorí sa chcú priblížiť k prírode, ponúka nádherné prírodné prostredie priamo v meste mangrovníkový les Shenzhen Mangrove Nature Reserve.

Ponuka Pre Tých, Ktorí Chcú Viac

Ak máte viac času, Shenzhen ponúka aj ďalšie atrakcie ako Window of the World a Splendid China Folk Village, kde môžete za jeden deň objaviť miniatúry slávnych svetových a čínskych pamiatok. Tieto zážitky sú obohatené o etnické predstavenia a umožňujú vám priblížiť sa k rôznorodosti čínskej kultúry. Preto aj keby vám v Shenzhene vyšiel dlhší prestup na ďalšie lety, neváhajte využiť túto príležitosť na objavenie Číny trochu viac do hĺbky.

Foto: Unsplash / Robert Bye

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET