Programajánló sárkányokkal és napfelkeltével

Júliusban sem fogunk unatkozni itthon.

Nyáron újra a zenei fesztiváloké a terep, de a várakban és a kastélyokban is számos program várja az érdeklődőket.

Sárkánynapok, Vöröskői vár, 2022. július 2–3.

Mesékkel és legendákkal teli két napot tölthetünk el a Vöröskői várban a Sárkánynapokon, ahol számos játék, meseelőadás és egyéb programok várják a kisgyerekes családokat.

Pohoda Fesztivál, trencséni reptér, 2022. július 7–9.

Fotó: Facebook/Pohoda Festival

Készülőben

Az elmúlt két évben minden a koronavírus-járványról szólt, de 2022-ben újra ereje teljében tér vissza Szlovákia legnagyobb és a legkülönbözőbb műfajoknak teret adó fesztiválja. Az idei Pohoda kilenc év elteltével ismét vendégül látja a Nick Cave nevével fémjelzett The Bad Seeds együttest.

Várünnep, Ólublói vár, 2022. július 29–31.

A történelem iránt érdeklődőknek pedig az ólublói Várünnepet ajánljuk figyelmükbe, ahol nemcsak a főúri konyha világába nyerhetnek bepillantást, hanem vívó- és solymászbemutatón is részt vehetnek. A látogatók részesei lehetnek egy valódi álarcosbálnak is.

Kremnické Gagy, Körmöcbánya, 2022. augusztus 26–28.

Nyár végén Körmöcbányán a humoré lesz a főszerep. A Kremnické Gagy fesztiválon a világ minden tájáról érkező művészek szórakoztatják a közönséget az egykor nagy hírű bányaváros központjában, ahol még ma is működik Európa legrégebbi pénzverdéje.

Olvasnivaló

www.youtube.com

So slonom na pleciach | Dušan Štraus

Marek Hudec: Uzol, Absynt

Marek Hudec Uzol című kötetében azt mutatja be, hogy miként változtatta meg Érsekújvár arculatát a második világháború. A helyi lakosság náci bűncselekmények egész sorának volt szemtanúja és elszenvedője, majd az amerikai bombázások következményeivel is meg kellett megbirkóznia.

Dušan Štraus: So slonom na pleciach, Ikar

Dušan Štraus So slonom na pleciach című kötete egy szekta életébe enged bepillantást. A szerző egy vakbuzgó családapán keresztül mutatja be, mennyire pusztító a hatása a folytonos manipulációnak.

www.youtube.com

So slonom na pleciach | Dušan Štraus
AMI MÉG ÉRDEKELHET