​Červené víno a kondenzované mlieko: brazílsky koktail Espanhola je novým hitom internetu

Foto: Shutterstock

Keď sa hovorí o kokteiloch z červeného vína, väčšina z nás si predstaví španielske osvieženie bohaté na ovocie, sangriu. Hoci existuje niekoľko koktailov na báze červeného vína, málokto z nás pravdepodobne vyskúšal jeho kombináciu s kondenzovaným mliekom: a presne na tom je založený brazílsky koktail Espanhola.

Espanhola je brazílsky koktail, ktorý sa zvyčajne pripravuje z červeného vína, kondenzovaného mlieka, ľadu a ananásu. Jeho príprava nie je zložitá, pretože prísady sa zmiešajú v mixéri a podávajú sa.

​BATIDA ESPANHOLA

Todo mundo conhece essa delicia né! Então bora fazer sem peso na consciência Domingão merece uma batida dessa!!! Se liga ...

Batida Espanhola

Ako hovorí Vince, v Brazílii je kondenzované mlieko obľúbenou zložkou v kuchyni; je veľmi obľúbené napríklad v dezertoch. Aj keď väčšina znalcov vína by pri tom pravdepodobne prevrátila oči, tento nápoj je v tejto juhoamerickej krajine mimoriadne obľúbený.

Tí, ktorí tento nápoj ochutnali, tvrdia, že je to chutný a osviežujúci koktail a kondenzované mlieko len „zjemňuje" chuť vína.
Ak nás Espanhola zaujala, môžeme si ju pripraviť sami:

Červené víno nemusí byť príliš drahé, ale, samozrejme, na dosiahnutie ideálnej chuti si nevyberajte čo najlacnejšiu fľašu.

Mali by ste si zaobstarať sladšiu verziu kondenzovaného mlieka, a ak v obchode nenájdete ananás, môžete si ho pripraviť s jahodami.

Základom je použiť suchšie víno a kondenzované mlieko dôkladne premiešať.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.


AMI MÉG ÉRDEKELHET