Finomak, egzotikusak és még kalóriaszegények is ezek a saláták

Fő a frissesség.

tál zöldségsaláta dióval

Fotó: Unsplash

Az alábbi saláták nemcsak finomak, de jó diétás vagy köret opciók, húsok mellé tálalva.


Tabbouleh – Libanon, Szíria 

A közel-keleti népszerű Tabbouleh hagyományosan durvára vágott petrezselyemből, paradicsomból, mentából, hagymából és bulgurból készül, melyet citromlével, olívaolajjal, sóval és borssal ízesítenek. A bulgurt valahol kuszkusszal helyettesítik, de gyakran adnak hozzá fokhagymát és salátaleveleket is.

Suomono – Japán 

Japán egyik ételkülönlegessége az uborkás sheildzini saláta, amely kígyóuborkából, cukorból, rizsborecetből, gyömbérből, szójaszószból és szezámmagból készül. Nem érdemes sokkal előbb elkészíteni, mivel az uborkák túl vizenyőssé válnak, a sheildzini lényege pedig a ropogós uborkaszeletek. Fűszerezzük bátran chilivel, de garnélával is jól működik együtt.

Ha mégsem diétáznánk: Így készül mindenki kedvenc palacsintája japán, német és orosz verzióban

Solterito – Peru 

Az Arequipa déli régiójából származó perui klasszikust tradicionálisan burgonyából, korianderből, kukoricából, hagymából, chilipaprikákból, lóbabból és sós quesillo sajtból készítik. Első lépésként a lóbabot forró vízben meg kell főzni, majd azért, hogy leállítsuk a főzési folyamatot, illetve, hogy megtartsák színüket után közvetlenül jeges vízbe szükséges mártani őket. Ezután már csak össze kell mindent keverni, és kész is az ízletes saláta.

Horiatiki – Görögország

A hagymából, zöld kaliforniai paprikából, paradicsomból, uborkából, zöld és fekete olajbogyókból, bazsalikomból és feta sajtból álló horiatiki saláta örök klasszikus. Az erősebb ízért keverjük össze olívaolajjal és egy kis vörösborecettel.

Még több görög klasszikus étel: Imádod Görögországot? Íme, 3 autentikus görög étel, hogy az ízek odaröpítsenek

Gado-gado – Indonézia 

A gado-gado indonézül azt jelenti, „keverni-keverni”. Bár az elkészítése egyszerű, a hagyományos indonéz hozzávalókat valamivel nehezebb beszerezni. Az alapvetően tempehből, burgonyából, kukoricából, főtt tojásból, zöldbabból, chayote tökből, tofuból és káposztából készül, mogyoróvajas szósszal a tetején.

Suba saláta – Oroszország

A hagyományos ünnepi ételnek számító céklás heringsaláta igazi orosz recept, melyben a hering és cékla mellett burgonya, répa, lilahagyma, majonéz és egy kis reszelt alma található, a tetejére pedig gyakran főtt tojást raknak. Elkészítése némi időt igényel, mivel azt rétegekben kell elkészíteni, és a kívánt ízhatás eléréséért érdemes pár órára a hűtőbe rakni.

(Forrás: Times of India)

AMI MÉG ÉRDEKELHET