Repülő autó és kínai üvegpalota

A Drive Magazin októberi utazási hírei.

Fotó: jhotel-shanghai.com

A szlovák gyártmányú repülő autóval lehet, hogy egyszer landolhatunk majd a frissen megnyílt sangháji J hotelben? Persze csak miután az éjszakai vonattal ellátogattunk a megújult Kolosszeumhoz...
Kedvenc utazási kishíreink következnek.

Újranyitás kínai módra

www.instagram.com

Kínában komolyan gondolják a Covid-járvány utáni élet újraindítását. Átadták az ország legmagasabb épületét, amely egyben a világ legmagasabb szállodái közt is helyet kapott. A Sanghajban található J hotelt a legnagyobb állami szállodaipari vállalat építette. A 632 méter magas toronyépületben 165 elegáns szoba és 34 lakosztály várja a vendégeket, a hotel legtetején, a 120. emeleten pedig étterem működik.

Hajóutazás Jóbarátoknak

Fotó: Shutterstock

A Jóbarátok: Újra együtt! film bemutatójának köszönhetően a kilencvenes évek után újra világszerte csúcsra jár a sorozatőrület, olyannyira, hogy 2022 májusában Floridából útjára indul egy óceánjáró hajó is, telis-tele Jóbarátok-fanokkal. Mire lehet számítani? Hétnapos hajókázás, tematikus programok és félezer beöltözött ember, akiket összeköt a kultikus sorozat szeretete.

Rendelj repülő autót a szalonból!

www.youtube.com

Flying Car! Watch AirCar complete FIRST inter-city flight (Full Video)

Az utazás új formáját is jelentheti a nyáron bemutatott szlovák AirCar, amelynek tervezői abban bíznak, hogy találmányuk a légiközlekedés és a taxiforgalom egy részének szerepét is átveheti, ha hivatalosan is forgalomba állhat. A BMW motorral felszerelt repülő autóban két fő utazhat, 170 km/órás sebességgel tud haladni és 1000 kilométeres táv megtételére is képes, s akár 2500 méteres magasságig emelkedhet.

Bolyongás a gladiátorok nyomában

Fotó: Shutterstock

Az 523-as utolsó előadás óta majd' 1500 évet kellett várni, hogy a nagyközönség számára is látogathatóvá váljon a római Colosseum föld alatti titkos tereinek nagy része, ahol a viadal előtt várakoztak a gladiátorok, a feltüzelt állatok, és ahol a látványos küzdelem fegyverarzenálját tárolták. A régi padlózat alatt kamrák, ketrecek, felvonótengelyek idézik meg a véres múltat.

Repülő helyett luxusvonat az éjszakában

Fotó: midnight-trains.com

Az Orient Express fényűző útjait idéző éjszakai vonathálózatot fejleszt egy francia startup Párizs és tucatnyi nyugat-európai nagyváros között. A Midnight Trains szállodai stílusú prémium szobákat, éttermet és bárt is ígér járataira. A fejlesztők 2024-re tervezik járataik beindítását, s azok elképzelésük szerint akár a légi utazás környezetbarát alternatívái is lehetnek.

AMI MÉG ÉRDEKELHET