Historické „rodinné“ Ferrari

Ferrari Purosangue je najsilnejším crossoverom na svete.

Foto: Ferrari

Trvalo 75 rokov, kým Ferrari, po prvý raz vo svojej histórii, pristúpilo k sériovej výrobe štvordverového modelu. Purosangue so svetlou výškou 18,3 centimetra sa radí ku crossoverom. Rodinné auto prestížnej talianskej značky si však zachovalo všetko podstatné, čo z neho robí Ferrari.

K dynamickému dizajnu obrovská výkonnosť

Foto: Ferrari

K dynamickému dizajnu s dlhou frontálnou časťou, krátkymi výbežkami, strechou pripomínajúcou kupé, úzkymi svetlami a markantnými podbehmi sa pridala obrovská výkonnosť pohonného systému.

​Ferrari Purosangue

Foto: Ferrari

Päťmetrové vozidlo poháňa 6,5-litrový, 12-valcový turbo motor s výkonom 725 koní. Pohon 4x4 a systém s riadením štyroch kolies má pod palcom osemstupňová automatická prevodovka. Purosangue zrýchli z nuly na stovku za 3,3 sekundy, rýchlostné maximum stanovil výrobca na 310 kilometrov za hodinu. Hoci mu nepatrí primát najrýchlejšieho Ferrari, prvenstvo získal v inej oblasti – systém ovládania dole kopcom použil výrobca prvýkrát práve v tomto crossoveri. V interiéri nájdete štyri športové sedačky. Veľký digitálny displej sa nachádza netradične pred sedadlom spolujazdca, a nie na stredovej konzole.

AMI MÉG ÉRDEKELHET